Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:25 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Galați Buletin informativ - 08.12.2021

ro

08 Dec, 2021 12:45 917 Marime text
Nr. 894124 din 08 decembrie 2021
 
 
BĂRBAT BĂNUIT DE FURT, IDENTIFICAT DE POLIȚIȘTI
 
Update: După ce a fost reținut, pe bază de ordonanță, 24 de ore, bărbatul bănuit de comiterea mai multor fapte de furt a primit mandat de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.
 
La data de 6 decembrie a.c., în jurul orei 14.30, polițiștii Secției 3 Poliție Galați au fost sesizați telefonic de către agentul de securitate care asigura paza unui supermarket, din municipiul Galați, cu privire la faptul că, la punctul de lucru din incinta magazinului, se află un bărbat care ar fi bănuit de furtul unui telefon mobil.
Polițiștii Secției 3 s-au deplasat imediat la fața locului, unde au identificat persoana în cauză, un bărbat, de 24 de ani, asupra sa fiind găsite două telefoane mobile.
Acesta a fost condus la sediul Poliției și, în urma probatoriului administrat, s-a stabilit că cele două telefoane ar fi fost sustrase de la proprietarii acestora, unul, în cursul zilei de 02.12.2021, în timp ce victima s-ar fi aflat la cumpărături, în supermarket, celălalt, în data de 06.12.2021, dintr-un mijloc de transport în comun.
Totodată, polițiștii au stabilit că, în perioada 22.11 – 06.12.2021, bărbatul ar mai fi sustras, de la alte trei victime, alte două telefoane mobile și un portofel.
A fost creat, în acest fel, un prejudiciu de aproximativ 7640 de lei, polițiștii reușind recuperarea unei părți din acesta, în valoare de 5640 de lei.
În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de furt calificat, în formă continuată și se efectuează cercetări pentru stabilirea întregii activități infracționale a bărbatului.
 
 
EVENIMENTE RUTIERE
 
La data de 7 decembrie a.c., în jurul orei 08.30, polițiștii Postului de Poliție Smârdan au fost sesizați de către un bărbat, despre faptul că, în cursul aceleiași dimineți, un văr al soției, pe care l-a găzduit în locuința sa, peste noapte, i-ar fi sustras autoturismul parcat în fața casei.
În scurt timp, polițiștii au stabilit că autoturismul s-ar afla pe raza comunei Slobozia Conachi și, în urma verificărilor, acesta a fost depistat circulând pe D.J. 251, dinspre comuna Cuza Vodă,și a fost oprit în trafic. La volan a fost identificat un bărbat, de 25 de ani, despre care polițiștii au constatat că nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule și, mai mult, figurează ca urmărit național, în baza unui mandat de executare a pedepsei, fiind condamnat la 1 an și 4 luni închisoare pentru conducere fără permis.
În cauză, a fost întocmit dosar penal, bărbatul fiind cercetat sub aspectul comiterii infracțiunilor de furt în scop de folosință și conducere fără permis.
 
***
 
La data de 7 noiembrie a.c., polițiștii Postului de Poliție Tulucești au oprit în trafic, pe D.N. 26, în localitatea Tătarca, un autoturism la volanul căruia au identificat un bărbat, de 46 de ani, din comuna Frumușița.
Conducătorul autoturismului a fost testat alcoolscop, rezultând valoarea de 0,97 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Ca urmare, bărbatul a fost condus la spital, pentru prelevarea de mostre biologice și stabilirea alcoolemiei, iar polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de conducere a unui vehicul fără permis de conducere.
  
***
 
La data de 7 decembrie a.c., polițiștii Biroului Rutier Galați au fost sesizați, prin apelul unic de urgență 112, cu privire la faptul că, în parcarea aferentă Spitalului Județean Galați, s-a produs un accident rutier soldat cu rănirea unui pieton.
Din primele verificări, polițiștii au stabilit că victima, un bărbat, de 42 de ani, din comuna Piscu, ar fi fost acroșată de un autoturism al cărui conducător auto ar fi părăsit locul faptei. Bărbatul a suferit leziuni care nu au necesitat internarea în spital.
La scurt timp după producerea accidentului, a fost identificat conducătorul auto implicat, un bărbat, de 72 de ani, din comuna Valea Mărului. Acesta a fost testat alcoolscop, rezultatul fiind negativ.
În cauză, polițiștii au întocmit dosar penal pentru comiterea infracțiunilor de vătămare corporală din culpă și părăsirea locului accidentului. 
 
***
 
La data de 7 decembrie a.c., în jurul orei 12.15, un bărbat, de 49 de ani, din Republica Moldova, a condus autoturismul pe D.C. 78, între localitățile Berești și Cruceanu, și, la un moment dat, a pierdut controlul direcției, părăsind partea carosabilă și intrând în șanțul pluvial.
În urma impactului, conducătorul auto a suferit mai multe leziuni și a fost transportat la spital pentru îngrijiri medicale.
La testarea alcoolscop a acestuia, rezultatul a fost negativ.
Polițiștii au întocmit dosar penal, cercetările urmând să stabilească împrejurările producerii accidentului.
 
***
 
La aceeași dată, în jurul orei 22.10, o tânără, de 21 de ani, care conducea autoturismul pe D.N. 25, dinspre municipiul Tecuci către municipiul Galați, a pierdut controlul direcției, autovehiculul răsturnându-se pe acostamentul din dreapta sensului său de mers, unde s-a lovit de un copac.
În urma impactului, femeia aflată la volan, precum și doi bărbați, de 21 și 25 de ani, pasageri în autoturism au suferit leziuni, fiind transportați la spital pentru îngrijiri medicale.
Și în acest caz, polițiștii efectuează cercetări pentru a stabili cauzele și împrejurările producerii accidentului.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii