Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:02 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Galați Buletin informativ - 05.11.2021

ro

05 Nov, 2021 13:35 690 Marime text
Nr. 894092 din 05 noiembrie 2021
 
 
 
 
EVENIMENTE RUTIERE
 
 
         La data de 4 noiembrie a.c., în jurul orei 23.15, polițiștii Secției 5 Poliție Galați au fost sesizați telefonic, de către un bărbat, din municipiul Galați, cu privire la faptul că un prieten i-ar fi sustras din locuința, de pe strada Traian, cheile autoturismului și ar fi plecat cu acesta, fără acordul său.
         Un echipaj de polițiști, însoțit de jandarmi, a verificat zona, observând autoturismul în trafic, pe strada Nicolae Alexandrescu.
         Întrucât bărbatul aflat la volan a refuzat să oprească, polițiștii și jandarmii au plecat în urmărirea autoturismului condus de acesta, iar, pe strada Traian, bărbatul a pierdut controlul direcției și, înainte de a se opri, a lovit două autovehicule parcate regulamentar.
         La testarea alcoolscop, bărbatul, de 25 de ani, a prezentat valoarea de 0,79 mg/l alcool pur în aerul expirat, polițiștii constatând, totodată, că acesta nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.
         Persoana în cauză este cercetată pentru furt în scop de folosință, conducere sub influența alcoolului și conducere fără permis, și a fost reținută, pentru 24 de ore, urmând a fi prezentată Parchetului de pe lângă Judecătoria Galați, cu propunere de arestare preventivă.
 
***
 
         La data de 4 noiembrie a.c., în jurul orei 12.30, polițiști din cadrul Serviciului Rutier Galați au oprit în trafic, pe D.N. 25, în localitatea Ivești, un autoturism condus de un bărbat, de 66 de ani.
         Întrucât acesta emana halenă alcoolică, polițiștii l-au testat alcoolscop, valoarea înregistrată fiind de 0,84 mg/l alcool pur în aerul expirat.
         Bărbatul a refuzat prelevarea de mostre biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei, astfel că polițiștii au întocmit dosar penal și îl cercetează pentru refuz de prelevare de mostre biologice.
 
***
 
         La data de 4 noiembrie a.c., în jurul orei 07.15, la intersecția străzii Brăilei cu Bulevardul George Coșbuc, s-a produs un accident rutier, soldat cu rănirea unei persoane.
         Din primele verificări, a reieșit că în accidentul, ce s-ar fi produs pe fondul neacordării de prioritate, au fost implicate două autoturisme, care au intrat în impact.
         În urma accidentului, unul dintre cei doi conducători auto, un bărbat, de 52 de ani, a fost rănit, dar nu a necesitat internarea.
         În cauză, polițiștii au întocmit dosar penal pentru comiterea infracțiunii de vătămare corporală din culpă.
 
***
 
         Un alt accident rutier soldat cu rănirea unei persoane, s-a produs, în data de 5 noiembrie a.c., pe D.N. 26.
         La fața locului, polițiștii Serviciului Rutier au stabilit că bărbatul, de 35 de ani, aflat la volanul autoturismului implicat în accident, ar fi pierdut controlul direcției, intrând într-un podeț de beton și răsturnându-se în afara părții carosabile.
         Accidentul s-a soldat cu rănirea pasagerului aflat pe bancheta din spate a autoturismului, un bărbat, de 35 de ani, care a fost transportat la spital și a rămas internat, pentru îngrijiri medicale.
         Și în acest caz, polițiștii efectuează cercetări pentru comiterea infracțiunii de vătămare corporală din culpă.
 
 
 MANDAT PUS ÎN EXECUTARE DE POLIȚIȘTI
 
         La data de 4 noiembrie a.c., polițiștii Serviciului Investigații Criminale Galați – Biroul Urmăriri au depistat și reținut un bărbat, de 32 de ani, din municipiul Galați, pe numele căruia Judecătoria Galați a emis mandat de executare a unei pedepse privative de libertate.
         Bărbatul, condamnat la 1 an închisoare, pentru comiterea infracțiunii de lovire sau alte violențe, a fost condus și încarcerat în Penitenciarul de Maximă Siguranță Galați, în vederea executării pedepsei.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii