Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
03:51 02 06 2023 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Cluj Buletin de presă

ro

31 Mar, 2023 16:03 375 Marime text
Nr. 847604/83 din 31 martie 2023
 
 
BULETIN DE PRESĂ
 
 
CONDUCĂTOR AUTO SANCȚIONAT CONTRAVENȚIONAL CU AMENDĂ ȘI REȚINEREA PERMISULUI DE CONDUCERE
 
La data de 31 martie a.c., polițiștii din cadrul Poliției municipiului Cluj-Napoca – Biroul Rutier au aplicat o sancțiune contravențională în valoare de 1305 lei, unui bărbat în vârstă de 52 de ani, din Cluj-Napoca, care la data de 29 martie a.c., în jurul orei 13:45, în timp ce conducea autoturismul pe strada Tăietura Turcului, nu a respectat obligația de a opri la trecerea la nivel cu cale ferată atunci când barierele sau semibarierele sunt coborâte ori în curs de coborâre, zona fiind semnalizată corespunzător.
 
Totodată, ca măsură complementară, polițiștii au dispus, conform legii, reținerea permisului de conducere pentru o perioadă de 120 de zile, fără drept de circulație.
 
Polițiștii recomandă participanților la trafic să respecte regulile de circulație la trecerile la nivel cu calea ferată!
 
Semnalele luminoase și acustice, precum și barierele sau semibarierele au o importanță deosebită, rolul lor fiind de a avertiza conducătorii auto, astfel încât să poată fi evitate accidentele grave.
 
Conducătorii auto trebuie să dea dovadă de prudență sporită la apropierea și traversarea liniilor de cale ferată curentă sau industrială, după caz.
 

În conformitate cu art. 138 din 1391/2006, conducătorul de vehicul este obligat să oprească atunci când:
 
  1. barierele sau semibarierele sunt coborâte, în curs de coborâre sau de ridicare;
  2. semnalul cu lumini roșiii și/sau semnalul sonor sunt în funcțiune;
  3. întâlnește indicatorul ”Trecerea la nivel cu calea ferată simplă, fără bariere”, ”Trecerea la nivel cu calea ferată dublă, fără bariere” sau ”Oprire”.
 
 IMPORTANT
 
  • În cazul imobilizării unui vehicul pe calea ferată, conducătorul acestuia este obligat să scoată imediat pasagerii din vehicul și să elibereze platforma căii ferate, iar când nu este posibil, să semnalizeze prezența vehiculului cu orice mijloc adecvat.
  • Participanții la trafic, care se găsesc în apropierea locului unde un vehicul a rămas imobilizat pe calea ferată, sunt obligați să acorde sprijin pentru scoaterea acestuia sau, când nu este posibil, pentru semnalizarea prezenței lui.
 
**
 
POLIȚIȘTII CONTINUĂ ACTIVITĂȚILE DE PREVENIRE LA ȘCOLILE DIN JUDEȚ
 
În cursul zilei de ieri, polițiștii din cadrul Postului de Poliție Recea-Cristur au desfășurat o serie de activități educativ-preventive la Școala Primară din localitatea Recea-Cristur.
 
În acest context, polițiștii au profitat de atenția micuților și le-au prezentat aspecte legate de bullying, siguranța rutieră, siguranța în mediul online, toate într-o manieră adaptată vârstei lor.
 
Cu acest prilej, elevii au avut ocazia de a-și satisface curiozitățile și de a observa, îndeaproape, echipamentele și mijloacele tehnice utilizate de polițiști în activitățile specifice, precum și autospeciala de serviciu.

 

 
CONTROL SILVIC – MATERIAL LEMNOS, ÎN CANTITATE APROXIMATIVĂ DE 100 mc. CONFISCAT
 
În perioada 29-30 martie a.c., polițiștii Secției 8 Poliție Rurală Huedin, alături de reprezentanții Gărzii Forestiere Cluj au efectuat controale pentru verificarea provenienței, prelucrării, depozitării şi valorificării lemnului, precum și pentru verificarea legalității transportului materialului lemnos. 
 
În cadrul verificărilor, în cazul unui operator economic de pe raza comunei Mărgău și în urma neregulilor constatate, a fost dispusă confiscarea cantității totale de 98,69 mc lemn rotund din specia molid, pentru deținerea materialului lemnos fără documente de proveniență. Totodată, a fost aplicată o sancțiune contravențională în valoare de 10.000 de lei, conform Legii 171/2010.
 
Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?

Comentarii