Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:28 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Cluj Șofer depistat cu viteza de 173 km/h, pe DN1C E576, în localitatea Jucu

ro

19 Feb, 2024 15:04 428 Marime text
Nr. 209574/38 din 19 februarie 2024
 
 
BULETIN DE PRESĂ
 
 
DEPISTAT AVÂND VITEZA DE 173 KM/H ÎN LOCALITATEA JUCU
 
La data de 16 februarie a.c., în jurul orei 23.10, polițiștii Biroului Drumuri Naționale și Europene au înregistrat cu aparatul radar un conducător auto de 47 de ani, din municipiul Cluj-Napoca, care circula cu viteza de 173 km/h, pe DN1C E576, în localitatea Jucu.
 
Acesta  fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 3.300 de lei, fiindu-i suspendat dreptul de a conduce vehicule pe o perioadă de 120 de zile.

 
**
 
INFRACȚIUNI RUTIERE
 
 
LA VOLANUL UNUI AUTOTURISM SUB INFLUENȚA ALCOOLULUI
 
La data de 17 februarie a.c., în jurul orei 04.20, polițiștii din cadrul Secției 6 de Poliție Cluj-Napoca au oprit pentru verificări un autoturism condus de un bărbat de 41 de ani din municipiul Cluj-Napoca.
 
Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul înregistrat fiind de 0,63 mg/l alcool pur în aerul expirat.
 
În cauză se efectuează cercetări pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.
 
 
**
 
 
 
CONDUCEA UN AUTOTURISM AVÂND DREPTUL DE A CONDUCE VEHICULE SUSPENDAT
 
La data de 17 februarie a.c., în jurul orei 23.10, polițiștii din cadrul Secției 7 Poliție Rurală Gherla, au oprit pentru verificări un autoturism condus de un bărbat de 25 de ani din municipiul Cluj-Napoca, care circula din direcția Buza spre Țaga.
 
În urma verificărilor s-a constatat ca tânărul avea dreptul de a conduce vehicule suspendat.
 
În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.
 
 
**
 
 
ACȚIUNE PENTRU SIGURANȚA COMUNITĂȚII
 
 
În acest sfârșit de săptămână, polițiștii municipiului Dej, alături de cei ai Secției 5 Poliție Rurală au organizat activități menite să crească gradul de siguranță publică și cel rutier din municipiu și localitățile arondate.
 
În perioada 16-18 februarie a.c., în cadrul controalelor efectuate de polițiști, sprijiniți de jandarmi, au fost legitimate peste 150 de persoane și controlate în trafic 118 autovehicule.
 
În acest context, în urma abaterilor constatate au fost aplicate 77 de sancțiuni contravenționale, 73 dintre acestea pentru nerespectarea normelor rutiere.
De asemenea, au fost reținute 9 permise de conducere, dintre care 6 pentru viteză excesivă.
 
Totodată, la data de 16 februarie, în jurul orei 17.40, polițiștii Biroului Rutier au depistat un conducător auto de 59 de ani, din județul Sălaj, care se deplasa cu un autovehicul pe strada Șomcutului, din municipiul Dej, aflându-se sub influența alcoolului.
Testarea acestuia cu aparatul etilotest a indicat concentrația de 1,09 mg/l alcool pur în aerul expirat.
 
În baza rezultatului alcoolscopic, conducătorului auto i-au fost recoltate probe biologice la o unitate medicală, necesare stabilirii alcoolemiei.
 
În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.
         

 
**
 
 
IDENTIFICAȚI ȘI SANCȚIONAȚI PENTRU ABANDONUL ANIMALELOR
 
 
La data de 15 februarie a.c., în urma imaginilor apărute în spațiul public, polițiștii Secției 8 Poliție Rurală Huedin – Postul de Poliție Comunal Beliș au demarat activități din oficiu pentru identificarea și luarea măsurilor legale față de trei bărbați care au fost suprinși de o persoană, având intenția de a abandona doi patrupezi în localitatea Poiana Horea din comuna Beliș, județul Cluj.
 
La data de 16 februarie, bărbații în cauză au fost identificați de polițiști și invitați la sediul postului de poliție.
 
Aceștia au fost sancționați contravențional conform Legii nr. 205/2004 privind protecția animalelor, cuantumul sancțiunilor aplicate fiind de 5.000 de lei.
 
Polițiștii au continuat verificările pentru a stabili dacă patrupezii se află în siguranță, în custodia bărbaților, fapt care s-a confirmat.
 
Atragem atenția asupra faptului că abandonarea animalelor, faptă prevăzută de Legea 205/2004 privind protecția animalelor se sancționează cu amendă de la 3.000 de lei la 12.000 de lei.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii