Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:27 28 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Cluj Percheziții

ro

14 Feb, 2024 09:58 407 Marime text
Nr. 209574/32 din 14 februarie 2024
 
 
BULETIN DE PRESĂ
ACTIVITĂȚI PENTRU SIGURANȚA ELEVILOR
 
 
La data de 12 februarie a.c., polițiștii municipiului Câmpia Turzii, alături de polițiștii Biroului de Siguranță Școlară au desfășurat activități educativ-preventive la Școala Gimnazială Mihai Viteazul din municipiu.
 
 
Într-o atmosferă interactivă, alături de elevi și cadre didactice polițiștii au abordat teme privind prevenirea faptelor cu violență, a bullyingului, cyberbullyingului și consumului de droguri.
 
 
Activități pentru creșterea gradului de siguranța în școală și în proximitatea acesteia au fost desfășurate de polițiștii Biroului Siguranță Școlară și la Liceul Teoretic ”Pavel Dan”, unde au participat elevi din clasele VI-VIII.
 
În acest context au fost derulate activități - sesiuni de informare și dezbateri care au avut ca obiectiv conștientizarea riscurilor la care elevii sunt expuși, precum și prezentarea răspunderilor legale și consecințelor nerespectării legii, fiind exemplificate diverse situații.
 
**
 
 
PERCHEZIȚII ÎNTR-UN DOSAR PENAL CARE VIZEAZĂ INFRACȚIUNEA DE CAMĂTĂ
 
 
La data de 13 februarie 2024, polițiștii Secției 7 Poliție Cluj-Napoca au pus în aplicare un mandat de percheziție domiciliară la locuința unui bărbat din municipiu, cercetat pentru comiterea infracțiunii de camătă.
 
 
În cadrul cercetările demarate de polițiști a rezultat că în perioada noiembrie 2023-februarie 2024, bărbatul, în vârstă de 33 de ani, sprijinit de un altul, de 35 de ani, din municipiul Cluj-Napoca ar fi acordat împrumuturi, percepând dobânzi pentru a acoperii sumele împrumutate, realizând astfel profituri ilicite.
 
În urma percheziției au fost descoperite bunuri și înscrisuri necesare pentru soluționarea cauzei și suma de 4.600 de lei.
 
La expirarea măsurii reținerii, bărbatul de 33 de ani urmează să fie prezentat procurorului în vederea dispunerii unei noi măsuri preventive.
 
Activitatea a beneficiat de suportul Direcției Operațiuni Speciale, luptătorilor din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale și Serviciului Criminalistic.
 
Cercetările sunt continuate sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca.
 
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii