Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:55 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Cluj Buletin de presă - 21.06.2022

ro

22 Jun, 2022 15:12 680 Marime text
Nr.176560/216 din 22 iunie 2022
 
 
BULETIN DE PRESĂ
 
 
 
Cercetat pentru conducere sub influența substanțelor interzise
 
La data de 20 iunie a.c., în jurul orei 23.15, polițiștii de ordine publică din cadrul Poliției municipiului Câmpia Turzii au oprit pentru verificări autoturismul condus de un tânăr de 26 de ani, din același municipiu, pe strada Aleea Vânătorilor.
 
Testarea cu aparatul drugtest a acestuia a avut rezultat pozitiv, motiv pentru care a fost condus la spital unde i-au fost recoltate mostre biologice, în cauză fiind astfel continuate cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, faptă prevăzută și pedepsită de Codul penal.
 
 
Depistat la volanul unui autoturism fără permis de conducere
 
La data de 20 iunie a.c., în jurul orei 13.00, polițiștii rutieri din cadrul Poliției municipiului Turda au depistat un bărbat, în vârstă de 46 de ani, din același municipiu, care se deplasa pe strada Castanilor cu un autoturism, deși nu deținea permis de conducere.
În cauză sunt efectuate cercetări sub aspectul comiterii infracțiunii de conducere a unui vehicul fără permis de conducere.
 
**
 
ARESTAT PREVENTIV PENTRU FURT CALIFICAT, EFECTUARE DE OPERAȚIUNI FINANCIARE ÎN MOD FRAUDULOS ȘI ACCES ILEGAL LA UN SISTEM INFORMATIC
 
 
Polițiștii Municipiului Cluj-Napoca – Secția 6 Poliție au reținut pentru 24 de ore un bărbat de 54 de ani, din același municipiu, bănuit de comiterea infracțiunilor de furt calificat, efectuare de operațiuni financiare în mod fraudulos și acces ilegal la un sistem informatic.
 
Faptele comise ar fi cauzat un prejudiciu de peste 2.000 de lei.
 
 
La data de 2 iunie a.c., bărbatul ar fi sustras o borsetă cu acte, carduri și bani, din interiorul unui autoturism aflat pe strada Turturii, din municipiul Cluj-Napoca, iar ulterior, prin utilizarea unui card bancar ar fi efectuat mai multe tranzacții, cauzând un prejudiciu de peste 2.000 de lei.
 
În urma investigațiilor derulate și a probatoriului administrat, la data de 21 iunie a.c., cel în cauză a fost reținut de polițiști pentru 24 de ore, iar ulterior prezentat instanței, față de acesta fiind dispusă arestarea preventivă pentru o perioada de 30 de zile.
 
**
 
 
ACTIVITĂȚI DE PREVENIRE LA VALEA IERII
 
 
Problematica consumului de droguri, combaterea acestuia, siguranța în mediul online, pe strada și acasă, subiectele întâlnirii de ieri, de la Baza de pregătire a voluntarilor Crucii Roșii - Valea Ierii, unde participă peste 60 de copii.
 
Discuțiile, exercițiile și jocurile de rol derulate de polițiștii Biroului Siguranța Școlară, Biroului de Analiza și Prevenire a Criminalității, alături de reprezentanții Agenției Naționale Antigrog (ANA) au urmărit în mod special sublinierea importanței respectării regulilor și promovarea alternativelor sănătoase de petrecere a timpului liber.
 
Activitățile vor fi demarare pe tot parcursul vacanței de vară.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii