Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:00 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Cluj Buletin de presă - 18.05.2022

ro

18 May, 2022 16:26 680 Marime text
Nr. 176560/171 din 18 mai 2022
 
 
BULETIN DE PRESĂ
 
INFRACȚIUNI RUTIERE
 
La data de 17 mai a.c., în jurul orei 18.20, polițiștii Biroului de Ordine Publică din cadrul Poliției municipiului Câmpia Turzii, au oprit pentru control în trafic,  pe strada Laminoriștilor, un autoturism condus de o femeie de 41 de ani din municipiu.
 
În baza verificărilor desfășurate, polițiștii au constatat că femeia figura cu permisul de conducere suspendat.
 
În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.
 
**
 
La data de 17 mai a.c., în jurul orei 22.30, în urma activităților informativ-operative desfășurate, polițiștii din cadrul Poliției orașului Huedin, au depistat un bărbat în vârstă de 32 de ani, din județul Harghita, în timp ce se deplasa cu un autoturism neînmatriculat pe strada Piața Republicii din Huedin.
 
În cauză, polițiștii continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat.
 
**
 
ACȚIUNE CU EFECTIVE MĂRITE ÎN MUNICIPIUL CLUJ-NAPOCA
 
În data de 17 mai a.c.,  în intervalul orar 09.30 - 12.00, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Cluj-Napoca au desfășurat activități în baza unui plan de acțiune, împreună cu polițiști din cadrul Serviciului pentru Imigrări al Județului Cluj, cu sprijinul inspectorilor de muncă din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Cluj, dar și a jandarmilor și a polițiștilor locali.
 
S-a acționat pentru combaterea și prevenirea muncii nedeclarate, verificarea modului de respectare a prevederilor legale în domeniul securității și sănătății în muncă, combaterii construcțiilor ilegale și a migrației ilegale, precum și pentru menținerea unui climat de ordine și siguranță publică.
 
Acțiunea a avut loc în cartierul Mănăștur, fiind efectuate verificări la mai multe șantiere de construcții, societăți comerciale, precum și în zonele în care sunt cazați cetățeni străini.
 
Cu această ocazie, au fost verificate aproximativ 60 de persoane, dintre care 13 cetățeni străini.
 
 În cadrul verificărilor societăților comerciale au fost aplicat 4 sancțiuni contravenționale în valoare de 20.000 de lei. De asemenea, reprezentanții a 5 firme au fost invitați la sediul I.T.M. pentru verificarea documentației necesare.
 
Polițiștii au instruit beneficiarii contstrucțiilor cu privire la obligațiile pe care aceștia le au și cu privire la modul de asigurare a pazei bunurilor aflate pe șantiere.
 

 
ACȚIUNE PENTRU PREVENIREA ACCIDENTELOR RUTIERE CU BICICLETE ȘI TROTINETE
 
La data de 17 mai a.c., în intervalul orar 17.00 – 19.00, polițiștii Biroului Rutier împreună cu cei din cadrul Poliției municipiului Cluj-Napoca și Secțiilor Rurale Apahida, Baciu și Florești, au desfășurat o acțiune pe raza municipiului Cluj-Napoca și a comunelor arondate, pentru creșterea gradului de disciplină rutieră în rândul participanților la trafic, cu precădere a celor care se deplasează cu biciclete sau trotinete.
 
În urma acestor activități, polițiștii au constatat 79 de sancțiuni contravenționale în valoare de aproximativ 30.000 de lei, dintre care 69 pentru nerespectarea normelor prevăzute de O.U.G. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice.
 
Pentru abaterile săvârșite de către conducătorii de biciclete și trotinere au fost aplicate 11 sancțiuni contravenționale.
 
De asemenea, polițiștii au reținut 6 permise de conudcere în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce, dintre care 2 pentru neacordare prioritate de trecere pietonilor și 4 pentru alte abateri.
 
Activitatea a beneficiat de sprijinul polițiștilor din cadrul Direcției Generale Poliție Locală Cluj-Napoca.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii