Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:01 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Cluj Buletin de presă - 16.05.2022

ro

16 May, 2022 16:02 672 Marime text
Nr. 176560/169 din 16 mai 2022
 
 
BULETIN DE PRESĂ
 
 
INFRACȚIUNI RUTIERE
 
La data de 14 mai a.c., în jurul orei 20.20, polițiștii din cadrul Secției 4 Poliție Rurală Câmpia Turzii, au oprit pentru control, pe un drum public din comuna Frata, un autoturism condus de un bărbat de 76 de ani, din aceeași comună.
 
În urma testării cu aparatul etilotest, bărbatului i-a rezultat o alcoolemie de 1,34 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care polițiștii l-au condus la o unitate medicală în vederea prelevării de mostre biologice.
 
În cauză, se desfășoară activități de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.
 
**
 
La data de 16 mai a.c., în jurul orei  02.45, polițiștii Secției 7 Poliție Cluj-Napoca, Compartimentul Siguranță Publică și Patrulare au depistat pe strada Moș Ion Roată din municipiu, un autoturism condus de un tânăr de 19 ani, care nu poseda permis de conducere.
 
În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.
 
**
 
La data de 15 mai a.c., în jurul orei 17.25, polițiștii din cadrul Secției 2 Poliție Rurală Apahida, au interceptat în trafic, pe un drum comunal din localitatea Cămărașu, un autoturism condus de un bărbat de 54 de ani, din aceeași comună.
 
În urma verificărilor, polițiștii au constatat că acesta are dreptul de a conduce suspendat, în cauză fiind demarate cercetări pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.
 
**
 
La data de 15 mai a.c., în jurul orei 21.20, polițiștii Secției 3 Poliție Rurală Baciu au fost sesizați despre faptul că pe strada Sarmisegetuza, din localitatea Chinteni, un autoturism condus de un bărbat, ar fi lovit cu autoturismul poarta de acces a unui imobil.
 
În urma deplsării la fața locului, polițiștii au identificat conducătorul auto, respectiv un tânăr de 21 de ani, din județul Botoșani, care ar fi efectuat manevra de întoarcere, lovind poarta de acces a imobilului.
 
La testarea cu aparatul etilotest, acestuia i-a rezultat o alcoolemie de 0,58 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind condus la o unitate medicală în vederea recoltării de mostre biologice.
 
În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.
 
**
 
ACȚIUNI DERULATE DE POLIȚIȘTII MUNICIPIULUI GHERLA
 
În perioada 13 – 15 mai a.c., polițiștii din cadrul Secției 7 Poliție Rurală Gherla și Compartimentul Rutier au acționat în trafic pentru creșterea gradului de disciplină rutieră și pentru combaterea principalelor cauze generatoare de accidente, fiind vizate zonele intens ciruclate din municipiul Gherla și comunele arondate.
 
În urma activiăților desfășurate, polițiștii au aplicat 67 de sancțiuni contravenționale în valoare de aproximativ 28.000 de lei. Au fost legitimate 147 de persoane, verificate 113 autovehicule, fiind reținute 8 permise de conducere în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce, dintre care 5 pentru nerspectarea regimului legal al vitezei și 3 pentru alte abateri.
 
 
**
 
ACȚIUNE PENTRU CREȘTEREA GRADULUI DE DISCIPLINĂ RUTIERĂ LA HUEDIN
 
În perioada 13 – 15 mai a.c., polițiștii din cadrul Poliției orașului Huedin împreună cu cei ai Secției 8 Poliție Rurală Huedin, au acționat pe principalele artere din oraș și din comunele arondate în vederea asigurării unui climat optim de siguranță publică și rutieră.
 
În urma activităților desfășurate, polițiștii au aplicat aproximativ 40 de sancțiuni contravenționale în valoare de peste 20.000 de lei. În cadrul acțiunii au fost legitimate aproximativ 200 de persoane, verificate 124 de autovehicule, fiind reținute 3 permise de conducere în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce.
 
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii