Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:39 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Cluj Buletin de presă - 11.07.2022

ro

11 Jul, 2022 14:38 693 Marime text
Nr.176560/ 242 din 11 iulie 2022
 
 
BULETIN DE PRESĂ
 
 
 
INFRACȚIUNI RUTIERE
 
La data de 8 iulie a.c., în jurul orei 20.50, polițiștii Biroului Rutier Cluj-Napoca au depistat un bărbat în vârstă de 37 de ani, din județul Sălaj, în timp ce se deplasa cu autoturismul pe strada Arieșului din Cluj-Napoca, aflându-se sub influența băuturilor alcoolice.
 
Rezultatul testării cu aparatul etilotest a indicat o concentrație de 0,42 mg/l alcool pur în aerul expirat.
 
În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.
 
**
 
La data de 10 iulie a.c., în jurul orei 16.50, polițiștii Secției 4 Poliție Rurală Câmpia Turzii, au oprit pentru verificări, în comuna Frata, un autoturism condus de un tânăr de 21 de ani, din aceeași comună.
 
Autoturismul nu avea montate plăcuțele cu numărul de înmatriculare, iar în urma verificărilor polițiștii au constat că acesta nu figurează ca fiind înmatriculat.
 
În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat.
 
**
 
În data de 10 iulie a.c., în jurul orei 19.00, polițiștii Secției 7 Poliție Rurală Gherla au interceptat în trafic, în comuna Mintiu Gherlii, autoturismul condus de un tânăr de 22 de ani, din Cluj-Napoca.
 
În urma verificărilor, polițiștii au constatat că acesta nu deține permis de conducere, iar autoturismul avea montate numere provizorii expirate și care nu corespundeau cu seria de șasiu.
 
În cauză cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere și punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat.
 
 
**
 
În acest sfârșit de săptămână, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Dej au desfășurat activități în vederea creșterii siguranței cetățenilor, astfel că în perioada 08 – 10 iulie a.c., la nivelul municipiului Dej și a comunelor arondate s-a acționat pentru prevenirea și combaterea faptelor ilicite și pentru asigurarea climatului de siguranță rutieră.
 
În cadrul acțiunii au fost legitimate 140 de persoane, verificate 87 autovehicule,  fiind aplicate 47 de sancțiuni contravenționale în valoare de aproximativ 15.000 de lei.
 
Pentru încălcarea normelor de circulație au fost reținute 3 permise de conducere în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule și un certificat de înmatriculare.
 
**
 
 
În perioada 08-10 iulie a.c., polițiștii din cadrul Poliției municipiului Gherla și cei ai Secției 7 Poliție Rurală Gherla au desfășurat activități de asigurare și menținere a unui climat optim de siguranță publică și rutieră.
 
 
Acțiunile derulate au vizat prevenirea faptelor care pot tulbura ordinea și liniștea publică, prevenirea faptelor ilicite din segmentul stradal și combaterea evenimentelor rutiere care pot afecta siguranța circulației vehiculelor pe drumurile publice.
 
Au fost legitimate peste 128 de persoane, controlate 92 de vehicule, fiind aplicate 66 de sancțiuni contravenționale în valoare de peste 16.000 de lei.
 
Pentru încălcarea normelor de circulație au fost reținute 2 permise de conducere în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule și 2 certificate de înmatriculare.
 
De asemenea, polițiștii Compartimentului Rutier au acționat pentru responsabilizarea și impunerea respectării normelor legale de către participanții la trafic.
 
În acest context au fost aplicate 30 de sancțiuni contravenționale cu o valoare de peste 16.000 de lei, fiind reținute 14 permise de conducere în vedere suspendării exercitării dreptului de a conduce.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii