Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:03 19 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Cluj Buletin de presă - 08.03.2022

ro

09 Mar, 2022 12:09 737 Marime text
Nr.176.560/ 92 din 9 martie 2022
 
 
BULETIN DE PRESĂ
 
 
 
Cercetate pentru folosirea unui minor în scop de cerșetorie
 
La data de 8 martie a.c., polițiștii Compartimentul de Proximitate din cadrul Poliției municipiului Dej s-au sesizat din oficiu, fiind derulate cercetări în cadrul unui dosar penal care vizează săvârșirea infracțiunii de folosire a unui minor în scop de cerșetorie, faptă prevăzută și pedepsită de Codul penal.
 
În cadrul verificărilor derulate s-a constatat faptul că două tinere, de 18 și 19 ani, din județul Sălaj ar fi apelat în mod repetat la mila publicului, în diverse locuri din municipiul Dej, folosindu-se de prezența copiilor lor minori în vârstă de 1 an.
 
Infracțiunea reținută se pedepsește, conform articolului 215 din Codul penal cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.
 
 
Reținut de polițiști – cercetat pentru infracțiune rutieră
 
 
La data de 8 martie a.c., polițiștii Secției 2 Politie Rurală Apahida au reținut pentru 24 de ore un bărbat, în vârstă de 56 de ani, din comuna Cămărașu, cercetat pentru comiterea infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.
 
Acesta a fost depistat de polițiști la data de 8 martie a.c., în jurul orei 07.45, în timp ce se deplasa cu un autoturism pe DC 25, în localitatea Cămărașu, fără a deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.
 
Cel în cauză a fost condus și predat reprezentanților unui Centru de Reținere și Arestare Preventivă.
 
 
 
 
ARESTAT PREVENTIV PENTRU ÎNȘELĂCIUNE
 
 
La data de 7 martie a.c., polițiștii din cadrul Poliției municipiului Cluj-Napoca – Secția 3 Poliție au emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore, pe numele unui tânăr de 25 de ani, din orașul Petrila, județul Hunedoara, cercetat sub aspectul săvârșirii  infracțiunii de înșelăciune în formă continuată.
 
În cursul aceleiași zile, cu sprijinul polițiștilor Biroului de Investigații Criminale Hunedoara, a fost pus în executare un mandat de percheziție în municipiul Hunedoara, fiind indentificate și ridicate probe și mijloace de probă utile cauzei.
 
Din cercetările efectuate a reieșit că, în perioada septembrie 2019 - octombrie 2020, respectiv septembrie-octombrie 2021, bărbatul ar fi indus în eroare 11 persoane, prin intermediul unor anunțuri postate în mediul online, referitoare la închirierea unor apartamente situate în municipiul Cluj-Napoca, primind de la acestea sume cuprinse între 400 și 3.300 de lei, cu titlu de avans și garanție.
 
În total, prejudiciul cauzat a fost evaluat la aproximativ 23.000 de lei.
 
În urma probatoriului administrat, la data de 7 martie a.c., față de acesta s-a dispus măsura reținerii pentru o perioadă de 24 de ore, în urma prezentării magistraților, pe numele acestuia fiind emis un mandat de arestare preventivă, pentru 30 de zile.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii