Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:40 04 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Cluj Buletin de presă - 07.03.2022

ro

07 Mar, 2022 15:09 724 Marime text
       Nr.176 560 / 90 din 7 martie 2022
 
 
BULETIN DE PRESĂ
 
ACȚIUNI DERULATE DE POLIȚIȘTII CLUJENI
 
În data de 6 martie a.c., polițiștii din cadrul Poliției municipiului Cluj-Napoca, Secțiile 1-7 și Secțiile Rurale arondate, alături de cei ai Biroulului Rutier, Biroului de Poliție pentru Centrul Universitar au desfășurat o acțiune cu efective mărite, în vederea menținerii unui climat optim de siguranță rutieră, dar și pentru prevenirea faptelor antisociale.
 În urma activităților efectuate au fost legitimate peste 160 de persoane, verificate 66 de autovehicule și 52 de operatori economici.
Pentru neregulile constatate au fost aplicate 30 de sancțiuni contravenționale, cu o valoare de aproximativ 17.000 de lei, dintre care 20 pentru încălcarea normelor privind circulația pe drumurile publice.
De asemenea, acțiunile preventiv-reactive derulate au vizat impunerea respectării normelor Legii 55/2020.
 
 
INFRACȚIUNI CONSTATATE DE POLIȚIȘTI ÎN TRAFIC
 
 
La data de 5 martie a.c., în jurul orei 01.25, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Cluj-Napoca - Biroul Rutier au depistat o femeie de 35 de ani, din județul Tulcea, în timp ce se deplasa cu autoturismul pe strada Sfântul Ioan, din Cluj-Napcoa, aflându-se sub influența băuturilor alcoolice.
 
Testarea cu aparatul etilotest a indicat concentrația de 0,87 mg/l alcool pur în aerul expirat. Totodată, cu ocazia verificărilor efectuate s-a constatat că aceasta nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.
 
În cauză, polițiștii efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis conducere  și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.
 
**
 
Un bărbat din comuna Sânpaul este cercetat penal de polițiștii, după ce a fost depistat conducând un autoturism pe drumurile publice, deși avea dreptul de a conduce autovehicule suspendat.
Duminică, 6 martie a.c., în jurul orei 11.50, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier -  Biroul Drumuri Naționale și Europene au oprit în trafic pentru control un autoturism condus de un bărbat de 28 de ani, din comuna Sânpaul.
Verificările au condus la stabilirea faptului că acesta are dreptul de a conduce autovehicule suspendat, fiind astfel demarate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.
**
Un bărbat în vârstă de 35 de ani, din comuna Apahida a fost interceptat în trafic de către polițiștii Secției 5 Poliție Rurală Dej, la data de 5 martie a.c., în jurul orei 18.00, în timp ce se deplasa cu autoturismul pe un drum comunal din localitatea Panticeu, fără a deține permis de conducere.
În cauză cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis conducere.
**
La data de 5 martie a.c., în jurul orei 18.40, polițiștii Compartimentului Rutier Gherla, au depistat o tânără de 19 ani, din Cluj-Napoca, în timp ce se deplasa cu autoturismul pe DJ109, în localitatea Coasta, fără a deține permis de conducere.
De asemenea, din verificările efectuate s-a constatat că autovehiculul în cauză i-ar fi fost încredințat acesteia de o altă persoană, pentru a fi condus pe drumurile publice.
În cauză polițiștii efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis conducere și încredințarea unui autovehicul unei persoane care nu posedă permis de conducere.
**
La data de 5 martie a.c., în jurul orei 12.50, polițiștii Secției 8 Poliție Rurală Huedin au oprit în trafic un autoturism condus de un bărbat în vârstă de 59 de ani, care se deplasa pe un drum comunal din localitatea Aghireșu Fabrici, aflându-se sub influența băuturilor alcoolice.
Bărbatul a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat o concentrație de 0,46 mg/l alcool pur în aerul expirat.
În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.
**
La data de 5 martie a.c., în jurul orei 23.40, polițiștii Secției 8 Poliție Rurală Huedin au depistat un tânăr de 17 ani, din comuna Huedin, care a condus un autovehicul pe un drum comunal din localitatea Huedin, fără a fi posesorul unui permis de conducere.
Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.
**
La data de 6 martie a.c., în jurul orei 01:20, polițiștii Secției 8 Poliție Rurală Huedin au oprit pentru control autoturismul condus de un bărbat de 30 de ani, din comuna Poieni, care era condus pe DJ764B, prin localitatea Valea Drăganului.
Întrucât bărbatul a refuzat testarea cu aparatul etilotest, polițiștii l-au condus la o untiate medicală unde a refuzat prelevarea de mostre biologice.
Polițiștii au întocmit dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracţiunii de refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice.
**
 La data de 6 martie a.c., în jurul orei 16.40, polițiștii Secției 2 Poliție Rurală Apahida au interceptat în trafic un bărbat de 54 de ani din Cluj-Napoca, în timp ce se deplasa cu autoturismul pe DJ161A, prin localitatea Cojocna, având dreptul de a conduce suspendat.
Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.
 
 
ACȚIUNE LA GHERLA ȘI ÎN COMUNELE ARONDATE
PENTRU CREȘTEREA GRADULUI DE SIGURANȚĂ RUTIERĂ
 
În perioada 4 - 6 martie 2022, poliţiştii din cadrul Poliției municiiului Gherla – Compartimentul Rutier au acționat pentru creșterea gradului de siguranță rutieră și combaterea producerii evenimentelor rutiere, precum și în vederea depistării conducătorilor auto care încalcă normele privind legislația în vigoare.
 
În cadrul activităților au fost aplicate 24 de sancţiuni contravenţionale, fiind reținute 9 permise de conducere, dintre care 7 pentru depășire neregulamentară.
În cadrul controalelor efectuate în trafic au fost testați peste 100 de conducători auto cu aparatele Etilotest.
De asemenea, au fost constatate două infracţiuni la regimul siguranţei circulaţiei pe drumurile publice, fiind efectuate cercetări cu privire la comiterea infracțiunilor de conducere a unui vehicul fără permis de conducere și încredințarea unui autovehicul unei persoane care nu posedă permis de conducere.
 
În perioada menționată, respectiv 4-6 martie a.c., au fost efectuate activități preventive și de către polițiștii Secției 7 Poliție Rurală Gherla, pentru verificarea respectării legislației rutiere, menținerea unui climat de ordine și siguranță publică, combaterea faptelor antisociale și a delictelor silvice.
 
În urma acestora au fost verificate și legitimate 79 de persoane și controlate 62 de autovehicule, fiind aplicate 33 de sancțiuni contravenționale, pentru nerespectarea normelor rutiere, în baza O.U.G 195/2002, privind circulația pe drumurile publice, dar și a normelor de conviețuire socială, conform Legii 61/1991R.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii