Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:06 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Cluj Buletin de presă - 05.07.2022

ro

05 Jul, 2022 13:20 638 Marime text
Nr.176560/ 238 din 05 iulie 2022
 
 
BULETIN DE PRESĂ
 
 
CERCETAT PENTRU REFUZUL RECOLTĂRII PROBELOR BIOLOGICE ȘI ULTRAJ -  REȚINUT PENTRU 24 DE ORE
 
 
 
La data de 4 iulie a.c., în jurul orei 00.15, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Cluj-Napoca – Secția 2 Poliție au oprit autoturismul condus pe strada Fabricii, de către un bărbat în vârstă de 32 de ani, din municipiul Cluj-Napoca.
 
Conducătorul autoturismului a refuzat atât testarea cu aparatul etilotest, cât și recoltarea probelor biologice în vederea stabilirii alcoolemiei din sânge.
 
Făță de acesta, polițiștii Biroului Rutier Cluj au dispus măsura reținerii pentru 24 de ore, fiind depus într-un Centru de Reținere și Arestare Preventivă.
 
Urmare faptului că în timp ce se afla în unitatea medicală acesta ar fi adresat amenințări cu acte de violență unui polițist al Biroului Rutier Cluj, procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca a dispus efectuarea în continuare a cercetărilor sub aspectul comiterii infracțiunii de ultraj, faptă prevăzută și pedepsită de Codul penal, iar în urma prezentării instanței, față de acesta a fost dispusă măsura arestării preventive pentru 30 de zile.
 
 
 
TESTATĂ POZITIV CU APARATUL ETILOTEST
 
La data de 5 iulie a.c., în jurul orei 01.15, polițiștii Biroului de Ordine Publică din cadrul Poliției municipiului Câmpia Turzii, au oprit pentru verificări conducătoarea unui autoturism, în vârstă de 36 de ani, din comuna Tritenii de Jos, în timpul deplasării pe strada Băii.
 
Testată cu aparatul etilotest, celei în cauză i-a rezultat valoarea de 0,72 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condusă la o unitate medicală, în vederea recoltării probelor biologice.
 
În cauză sunt efectuate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.
 
 
 
ACTIVITĂȚI DE PREVENIRE ALĂTURI DE ELEVI ÎN CADRUL UNEI ȘCOLI DE VARĂ
 
 
Polițiștii Biroului de Poliție pentru Centrul Universitar au participat în cursul zilei de ieri, 4 iulie a.c., la o întâlnire cu participanții școlii de vară organizată de reprezentanții Universității Tehnice din Cluj-Napoca, elevi de liceu din numeroase județe.
 
Au fost abordate teme referitoare la cele mai uzuale infracțiuni și fapte de natură contravențională, necesitatea prevenirii unor fapte de furt din bagaje, ghiozdane sau chiar camere de cămin, combaterii consumului de substanțe interzise, precum și a consumului excesiv de alcool și metode de a rămâne în siguranță în mediul online.
 
Elevii au manifestat interes asupra subiectelor dezbătute, la finalul întâlnirii fiind rezervat un moment pentru adresarea de întrebări sau manifestarea unor curiozități.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii