Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:52 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Cluj Buletin de presă - 01.04.2022

ro

01 Apr, 2022 16:17 786 Marime text
Nr. 176.560/ 127 din 1 aprilie 2022
 
 
 
BULETIN DE PRESĂ
 
 
 
CERCETAT PENTRU INFRACȚIUNEA DE FALS INTELECTUAL
 
 
Polițiștii Serviciului Ordine Publică efectueaza cercetări în cadrul unui dosar penal care vizeazã sãvârșirea infracțiunii de fals intelectual.
 
Verificările au fost demarate la data de 31 martie a.c., în urma unui control efectuat de politiști, alãturi de reprezentanții Gãrzii Forestiere Cluj, unei autoutilitare care circula pe raza municipiului Turda.
 
În urma activiăților informative desfășurate și verificării avizului de însoțire implementat în aplicația Sumal, s-a conturat suspiciunea ca încărcătura autoutilitarei era 37,53 mc de cherestea, provenind din cadrul unei societăți comerciale din judeţul Timiș, având ca destinatar o societate din judeţul Bistrita-Nãsãud.
 
În fapt, autoutilitara opritã transporta paleți.
 
Cercetările continuă în vederea stabilirii cronologiei evenimentelor si lãmuririi aspectelor necesare pentru aplicarea măsurilor legale față de persoanele implicate.
 
**
 
La data de 31 martie a.c, în jurul orei 21.40, în cadrul activităților de control derulate, polițiștii Serviciului Rutier - Biroul Drumuri Nationale si Europene au efectuat un semnal regulamentar de oprire unui autoturism care circula pe DJ 107P, înspre localitatea Somesul Rece.
 
Conducatorul auto nu a oprit autoturismul, echipajul polițiștilor pornind în urmãrirea acestuia.
 
Câteva momente mai târziu, tânãrul în cauzã, în vârstã de 22 de ani, din municipiul Cluj-Napoca a pierdut controlul asupra directiei de deplasare, autoturismul intrând în coliziune cu un cap de pod.
 
Deoarece acesta manifesta un comportament care ridica suspiciuni, neputându-se exprima coerent, a fost condus de polițiști la o unitate medicalã pentru recoltarea de probe biologice.
 
Totodatã, controlul autovehiculului a condus la identificarea, sigilarea și ridicarea unor substanțe a cãror naturã urmeazã a fi stabilite.
 
Cercetãrile sunt continuate sub aspectul sâvârșirii infracțiunii de conducere a unui vehicul sub influența substantelor interzise.
 
**
 
 
CERCETAT PENTRU CONDUCERE SUB INFLUENȚA BĂUTURILOR ALCOOLICE
 
La data de 31 martie a.c., în jurul orei 09.30, polițiștii Biroului Rutier Cluj au  depistat un conducãtor auto în vârstã de 58 de ani, din comuna Apahida, care se deplasa cu o autoutilitară pe Bulevardul Muncii, aflându-se sub influenta băuturilor alcoolice.
 
Testarea acestuia cu aparatul etilotest a indicat concentrația de 0,75 mg/l alcool pur în aerul expirat.
 
Bărbatului i-au fost recoltate probe biologice la o unitate medicală, cercetările fiind continuate pentru comiterea infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.
 
**
 
La data de 31 martie a.c., polițistii Biroului Rutier Dej au oprit în trafic autovehiculul condus de un bãrbat de 41 de ani, din judetul Cluj, pe strada Bistriței, din minicipiul Dej.
 
Verificãrile efectuate au condus la stabilirea faptului că acesta nu deținea permis de conducere, în cauzã fiind întocmit un dosar penal.
 
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii