Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
03:26 09 12 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Bistrița-Năsăud Știre de presă - 21.10.2021

ro

21 Oct, 2021 13:33 623 Marime text

Nr. 390 din 21 octombrie 2021

 
ȘTIRE DE PRESĂ
 
 
          Trasnport de material lemnos fără documente legale, depistat în trafic și indisponibilizat de polițiști și specialiști ai Garzii Forestiere Cluj și Direcției Silvice Bistrița-Năsăud
 
Link video: https://www.youtube.com/watch?v=yd12reeza0c
 
Aseară, 20 octombrie a.c., polițiștii Serviciului de Ordine Publică-Biroul pentru Combaterea Delictelor Silvice au depistat, în flagrant delict, un ansamblu format din autoutilitară și semiremorcă care transporta material lemnos în mod ilegal.
 
A fost identificat conducătorul auto, un bărbat de 43 de ani din Mureșenii Bârgăului, iar în urma verificărilor efectuate de polițiști s-a constatat faptul că acesta transporta o cantitate de material lemnos mai mare decât cea înscrisă în avizul de însoțire cu cu aproximativ 15 mc.
 
În cauză, polițiștii au întocmit un dosar penal cu privire la infracțiunea de transportul cu orice mijloace de transport al materialelor lemnoase în volum de peste 10 mc neînsoțite de documente specifice de transport.
 
Totodată, a fost dispusă indisponibilizarea autoutilitarei, iar în cursul zilei de astăzi, polițiștii împreună cu specialiști din cadrul Garzii Forestiere Cluj și Direcției Silvice Bistrița-Năsăud vor stabili cu exactitate cantitatea de material lemnos transportată ilegal.
 
Cercetările sunt continuate de către polițiștii Biroului pentru combaterea Delictelor Silvice, în vederea documentării faptei sub toate aspectele.
 

          Nu a respectat măsura carantinei la domiciliu și a fost sancționată contravențional
La data de 20 octombrie a.c., polițiștii Secției 3 Poliție Rurală Lechința au efectuat verificări cu privire la persoane față de care a fost luată o decizie de izolare sau carantină la domiciliu.
Pe raza localității Bidiu, polițiștii au constatat că un bărbat de 42 de ani, plasat în carantină la domiciliu, nu se află la adresa stabilită.
Față de bărbat a fost luată măsura sancționării contravenționale conform Legii 55/2020, cu amendă în cuantum de 1000 lei. Totodată a fost înștiințat C.J.C.C.I. Bistrița-Năsăud cu privire la faptul că persoana menționată nu a fost găsită la adresa de carantinare.
 
Cercetat pentru infracțiuni la regimul rutier, reținut și plasat sub control judiciar
 
La data de 20 octombrie a.c., procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Năsăud au dispus plasarea sub control judiciar pentru 60 de zile a unui bărbat de 35 de ani, din Maieru, cercetat pentru conducere fără permis.
 
În urma cercetărilor efectuate, la data de 19 octombrie a.c., cel în cauză fusese reținut pentru 24 de ore, de polițiștii din Sângeorz-Băi, fiind depistat în timp ce conducea un autoturism, deși nu avea acest drept.
 
Cercetările în acest caz sunt continuate de polițiștii din cadrul Poliției orașului Sângeorz-Băi.
 
Știre inițială: https://bn.politiaromana.ro/ro/stiri-si-media/stiri/buletin-de-presa-18-octombrie-2021
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii