Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:56 29 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Bistrița-Năsăud Siguranța dumneavoastră rămâne prioritatea noastră!

ro

05 Feb, 2024 15:50 426 Marime text

Nr. 50 din 5 februarie 2024

 
 
ȘTIRE DE PRESĂ
 
 
Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bistrița-Năsăud au acționat și în acest sfârșit de săptămână pentru creşterea siguranţei celor care circulă pe drumurile publice
 
Scopul principal, urmărit de polițiști prin aceste acțiuni, este acela de a preveni accidentele rutiere pe raza județului și de a-i determina pe participanții la trafic să nu se abată de la respectarea regulilor rutiere, pentru siguranța lor și a celorlalți. O atenție deosebită a fost acordată depistării celor care conduc sub influența alcoolului sau a unor substanțe psihoactive dar și a celor care nu respectă regimul legal de viteză.
 
În acest sens, în cadrul acțiunilor punctuale desfășurate, au fost efectuate verificări în trafic, fiind oprite pentru control peste 800 de autovehicule și legitimate peste 900 de persoane. Pentru neregulile constatate, au fost aplicate 605 sancțiuni contravenționale, în cuantum de aproximativ 155.000 de lei, la regimul rutier cât și pentru încălcarea altor acte normative. Din sancțiunile aplicate, aproape 120 au fost aplicate doar pentru încălcarea regimului legal de viteză. Ca măsuri complementare, polițiștii au dispus suspendarea dreptului de a conduce pentru 40 de șoferi, fiind retrase 34 de certificate de înmatriculare.
 
Totodată, pentru prevenirea și combaterea conducerii vehiculelor sub influența alcoolului sau substanțelor interzise, în trafic au fost efectuate aproape 280 de testări cu aparatele etilotest și drugtest.
 
Scopul acțiunilor este acela de a descuraja săvârșirea de fapte contravenționale sau penale cât și pentru creșterea gradului de siguranță publică și a traficului rutier în contextul principalelor cauze generatoare de accidente rutiere pe raza județului Bistrița-Năsăud.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii