Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:17 28 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Bistrița-Năsăud Încurajăm o comunicare deschisă

ro

13 Feb, 2024 15:35 407 Marime text

Nr. 57 din 13 februarie 2024

 
ȘTIRE DE PRESĂ

Video: https://www.youtube.com/watch?v=AwyOhVZoYtU
 
Este important să conștientizăm gravitatea consecințelor consumului excesiv de alcool și a comportamentelor agresive, mai ales în cadrul relațiilor de familie. Consumul de alcool în exces poate contribui la escaladarea conflictelor și la apariția violenței domestice.
 
Încurajarea unei atitudini responsabile și respectuoase în relațiile familiale este esențială pentru a evita situațiile neplăcute și pentru a proteja membrii vulnerabili ai familiei.
 
Dacă totuși vă hazardați să depășiți măsura, nu uitați de faptul că violența domestică este pedepsită, conform Codului Penal, mult mai aspru!
 
În plus, faptul că acțiunea penală poate fi pusă în mișcare din oficiu în cazul violenței asupra unui membru de familie subliniază importanța protejării victimelor, chiar și în situația în care acestea nu depun plângere.
 
Astfel, pentru infracțiunile de lovire sau alte violențe, vătămare corporală, loviri sau vătămări cauzatoare de moarte săvârșite asupra unui membru de familie, limita maximă prevăzută pentru aceste pedepse se majorează cu o pătrime!
 
Încurajăm o comunicare deschisă și respectuoasă în cadrul familiei, precum și căutarea de soluții constructive pentru gestionarea conflictelor.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii