Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:56 29 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Bistrița-Năsăud Oprit la timp de polițiștii din Sângeorz-Băi

ro

21 Nov, 2023 12:29 434 Marime text

Nr. 278 din 21 noiembrie 2023

 
ȘTIRE DE PRESĂ
 
 
Oprit la timp de polițiștii din Sângeorz-Băi
        
În seara de 20 noiembrie a.c., polițiștii din Sângeorz-Băi au oprit pentru control un autovehicul care se deplasa haotic, pe Drumul Național 17D, între Sângeorz-Băi și Ilva Mică.
 
Autoturismul a fost oprit pentru verificări, iar la volan a fost identificat un bărbat de 39 de ani, din Sângeorz-Băi. Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicat fiind de 1,33 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital, unde i s-au prelevat doua mostre biologice in vederea stabilirii alcoolemiei.
 
În cauză a fost întocmit dosar penal, iar cercetările sunt continuate de către Poliția Orașului Sângeorz-Băi, Compartimentul Rutier,  sub aspectul comiterii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.
 
ÎN ATENȚIA CONDUCĂTORILOR AUTO:
Închisoare cu executare pentru cei care sunt implicați în accidente rutiere mortale, în timp ce conduc sub influența alcoolului, a drogurilor sau fără permis.
La data de 13 iulie a.c., a intrat în vigoare Legea nr. 213/2023 pentru completarea art.91  din Legea nr. 286/2009 privind Codul Penal.
Potrivit noii reglementări, nu se poate dispune suspendarea executării pedepsei sub supraveghere în cazul unui accident de circulație care a avut ca rezultat uciderea uneia sau mai multor persoane, iar persoana care a provocat accidentul se afla într-una dintre următoarele situații:
–        nu deținea permis de conducere;
–        deținea un permis de conducere necorespunzător categoriei din care făcea parte vehiculul respectiv ori permisul i-a fost retras sau anulat ori exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendată sau nu avea dreptul de a conduce autovehicule;
–        a condus un vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere având o îmbibație alcoolică de peste 0.80 g/l alcool pur în sânge;
–        a condus un vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere sub influența substanțelor psihoactive.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii