Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:05 22 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Bistrița-Năsăud Acțiuni pentru siguranța participanților la traficul rutier

ro

15 Apr, 2024 15:22 289 Marime text

                                                                                                               Nr. 126 din 15 aprilie 2024

 
ȘTIRE DE PRESĂ
 
Acțiuni pentru siguranța participanților la traficul rutier
 
Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bistrița-Năsăud au fost prezenți și în acest sfârșit de săptămână pe principalele artere din județ, pentru prevenirea evenimentelor rutiere, combaterea principalelor cauze generatoare de accidente, dar și pentru fluidizarea traficului.
 
Au fost utilizate atât echipamentele video de supraveghere a traficului rutier și de măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor, instalate pe autospeciale și aparatele portabile pentru depistarea șoferilor care depășesc viteza legală, cât și aparate din dotare, pentru depistarea și sancționarea celor aflați sub influența băuturilor alcoolice sau a substanțelor psihoactive.
 
În urma acțiunilor efectuate pe drumurile publice din județ, polițiștii au verificat peste 560 de vehicule și aproape 740 de persoane. Aproape 300 de șoferi au fost testați cu aparatele din dotare, cu privire la consumul de băuturi alcoolice sau substanțe psihoactive. Pentru neregulile constatate în urma controalelor, polițiștii au aplicat 316 sancțiuni contravenționale, în cuantum de 80.000 de lei. Totodată, polițiștii rutieri au dispus măsura complementară a suspendării pentru 18 permise de conducere și reținerea a 20 certificate de înmatriculare.
 
Polițiștii rutieri vă recomandă să manifestați disciplină în trafic, să respectați viteza de deplasare în funcție de starea carosabilului și de vizibilitate, să nu conduceți sub influența alcoolului sau a altor substanțe, să nu vă angajați în efectuarea unor manevre riscante și să acordați prioritate tuturor celor în drept!
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii