Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:55 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Bistrița Năsăud Buletin de presă 19.05.2021

ro

19 May, 2021 12:18 731 Marime text
Nr. 218 din 19 mai 2021 
BULETIN DE PRESĂ
 
Identificați, depistați și prinși de polițiști la scurt timp după comiterea unor agresiuni. Cinci bărbați din Tiha Bârgăului, bănuiți de comiterea faptelor, sunt arestați preventiv pentru 30 de zile.

Ieri, 18 mai, în urma investigațiilor efectuate într-un dosar de violare de domiciliu, distrugere și  lovire sau alte violențe, polițiștii Secției 2 Poliției Rurală Prundu Bârgăului au dispus reținerea pentru 24 de ore a cinci bărbați, bănuiți de comiterea faptei. Cei în cauză au fost prezentați instanței care a dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile.
 
În fapt, în seara de 17 mai a.c., un bărbat din Tureac a sesizat polițiștii cu privire la faptul că vecinul lui a fost agresat de mai multe persoane care au plecat de la fața locului. Bărbatul a fost preluat și transportat la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.
 
Polițiștii Secției 2 Poliției Rurală Prundu Bârgăului au demarat investigațiile sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Bistrița. În scurt timp, un echipaj din cadrul secției a depistat și oprit în trafic un microbuz în care se aflau mai multe persoane și al cărui conducător auto, un bărbat de 49 de ani, din Tiha Bârgăului, le-a adresat amenințari cu acte de violență. Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0,63 mg/l alcool pur în aerul expirat. A fost sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Bistrița cu privire la comiterea infracțiunii de ultraj prin amenințare.
 
În cadrul investigațiilor efectuate până în prezent, a reieșit faptul că bărbatul de 49 de ani, împreună cu alte patru persoane cu vârste cuprinse între 18-37 de ani, toți din Tiha Bârgăului, ar fi pătruns în curtea locuinței unui bărbat de 52 de ani, din Tureac, unde ar fi provocat distrugeri la 2 autoturisme parcate în curtea imobilului. Ulterior, ar fi pătruns în locuința bărbatului, pe care l-ar fi agresat agresat.
 
Aceștia au fost conduși la sediul poliției, fiind dispusă reținerea pentru 24 de ore a acestora. În cursul zilei de ieri au fost prezentați Judecătoriei Bistrița care a dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile a celor cinci. Cercetările sunt continuate pentru documentarea cauzei sub toate aspectele și tragerea la răspundere a celor vinovați.
 
            Depistat la volanul unui autoturism radiat din circulație din anul 2018
 
Ieri, 18 mai, polițiștii Secției 1 Poliție Rurală Bistrița au întomcit un dosar penal în care efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de punerea în circulaţie sau conducerea unui vehicul neînmatriculat și punerea în circulaţie sau conducerea unui vehicul care tracta o remorcă neînmatriculată.
 
Vizat de comiterea faptei este un 48 de ani, din Șieuț care conducea un autoturism de teren ce tracta o remorcă, pe Drumul Județean 154 C, între localitățiile Șieuț-Ruștior. La solicitarea polițiștilor, conducătorul auto nu a putut prezenta documentele mașinii, iar în urma verificărilor efectuate, a reieșit faptul că autovehiculul condus este radiat din circulație din anul 2018, iar remorca nu este înregistrată sau înmatriculată.
 
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind negativ. În cauză s-a întocmit dosar penal, iar cercetările sunt continuate de către polițiștii Secției 1 Poliției Rurală Bistrița.
 
 
          Ordin de protecție provizoriu și dosar penal întocmit de polițiștii din Năsăud
 
La data de 18 mai a.c., în urma unei sesizări, polițiștii din Năsăud au emis un ordin de protecție provizoriu împotriva unui tânăr de 23 de ani, din Năsăud și monitorizează starea conflictuală.
 
Agresiunea a fost sesizată în cursul zilei de ieri, de către o tânără de 18 ani, din Năsăud, aceasta relatând faptul că, la data de 25 aprilie a.c., în timp ce se afla într-un apartament din Bistrița, unde locuia împreună cu concubinul ei, a fost lovită de către acesta. În urma agresiunii, i-au fost provocate leziuni traumatice ce au necesitat pentru îngrijire și vindecare un număr de 8-9 zile de îngrijiri medicale.
 
Polițiștii au emis un ordin de protecție provizoriu și au întocmit dosar penal pentru violență în familie, cercetările fiind continuate.                  
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii