Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:56 19 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Bacău Reținut și, ulterior, arestat preventiv pentru 5 infracțiuni la regimul rutier

ro

31 Jul, 2023 16:48 566 Marime text
Nr. 249 din 31 iulie 2023
                                                                     
                                                              
     
 
BULETIN DE PRESĂ 
 
Reținut și, ulterior, arestat preventiv pentru 5 infracțiuni la regimul rutier
 
        La data de 29 iulie a.c., în jurul orei 04.30, Poliţia Municipiului Oneşti a fost sesizată prin 112, de către o tânără de 29 de ani, din comuna Oituz, despre faptul că a fost victima unui accident rutier.
       Echipa operativă deplasată la faţa locului a constatat faptul că, la data de 29 iulie a.c., în jurul orei 04.00, un tânăr, de 29 de ani, din județul Covasna ar fi sustras cheile unui autoturism parcat în curtea unei rude și s-ar fi deplasat pe raza comunei Oituz, împreună cu două pasagere, de 29 și 57 de ani. În timp ce autoturismul se deplasa pe drumul comunal, tânărul a pierdut controlul volanului, a părăsit partea carosabilă şi a intrat în coliziune cu un copac.
        În urma coliziunii cele trei persoane au plecat de la fața locului, deși, din impact a rezultat avarierea autoturismului şi rănirea celor două pasagere.
        Din cercetări polițiștii au stabilit că, tânărul de la volan nu deținea permis de conducere și avea o alcoolemie de 0,71 mg/l alcool pur în aerul expirat.
           În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşii infracţiunilor de furt în scop de folosinţă, conducerea unui vehicul fără permis de conducere și sub influenţa alcoolului, vătămare corporală din culpă și părăsirea locului accidentului.
        Faţă de cel în cauză a fost luată măsura reţinerii pe bază de ordonanţă pentru 24 de ore find introdus în Arestul I.P.J. Bacău. Ulterior a fost prezentat instanței care a dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile.
 
   În cazul unui accident rutier cu victime, fie și numai cu vătămări uşoare, este interzisă modificarea poziţiei vehiculului până la sosirea echipajului de poliţie pentru a se face măsurătorile în astfel de cazuri. În caz contrar, dacă victima se va prezenta ulterior la o unitate medicală sau la poliţie pentru a declara accidentul, conducătorul auto implicat în eveniment va fi cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de părăsirea locului accidentului fără încuviinţarea organelor de poliţie.
 
      Poliţiştii rutieri îndeamnă şoferii pentru a evita aceste situaţii neplăcute care pot atrage răspundere penală, ca orice eveniment rutier, oricât de uşor ar fi, să fie anunţat deîndată prin 112.Aşadar, cei implicaţi nu au voie să părăsească locul accidentului.
      Părăsirea locului accidentului constituie infracțiune!Totodată, potrivit prevederilor Codului Penal, părăsirea locului accidentului, fără încuviinţarea poliţiei sau a procurorului care efectuează cercetarea locului faptei, de către conducătorul vehiculului sau de către instructorul auto, aflat în procesul de instruire, ori de către examinatorul autorităţii competente, aflat în timpul desfăşurării probelor practice ale examenului pentru obţinerea permisului de conducere, implicat într-un accident de circulaţie, se pedepseşte cu închisoarea de la 2 la 7 ani.
      Cu aceeaşi pedeapsă se sancţionează şi fapta oricărei persoane de a modifica starea locului sau de a şterge urmele accidentului de circulaţie din care a rezultat uciderea sau vătămarea integrităţii corporale ori a sănătăţii uneia sau mai multor persoane, fără acordul echipei de cercetare la faţa locului.
  •  
Activități în domeniul silvic
 
În perioada 25-28 iulie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului de Ordine Publică Bacău au intensificat activitățile pentru prevenirea și combaterea delictelor silvice.
Astfel, polițiștii, împreună cu specialiști din cadrul Direcției Silvice Bacău și ai Gărzii Forestiere Suceava au acționat în teren pentru prevenirea şi combaterea activităţilor ilegale din domeniul silvic, fiind efectuate controale la exploatări forestiere, ocoale silvice și depozite de material lemnos.
În urma activităților desfășurate au fost aplicate 5 sancțiuni contravenționale, fiind totodată dispusă confiscarea fizică și valorică a cantității totale de aproxiamtiv 200 de m.c material lemnos, cu o valoare totală de 45.600 de lei.
  •  
 
Telefoane sustrase, recuperate de polițiști
 
La data de 30 iulie a.c., în jurul orei 09.00, Secţia 2 Poliţie Bacău a fost sesizată prin 112, de către o tânără de 23 de ani, din comuna Mărgineni, despre faptul că, în timp ce se afla la locul de muncă la o sală de jocuri, o persoană necunoscută, ar fi pătruns în incinta sălii şi profitând de neatenţia angajaților, ar fi sutras două telefoane mobile.
          Ca urmare a cercetărilor efectuate, polițiștii au depistat un tânăr de 28 de ani, din municipiul Bacău, la scurt timp după comiterea faptei, telefoanele mobile fiind găsite asupra sa.
         Bănuitul este cercetat privind săvârşirea infracţiunii de furt.
  •  
 
Depistat în trafic cu o alcoolemie de 1,01 mg/l alcool pur în aerul expirat
 
           La data de 31 iulie a.c, în jurul orei 02.00,  o patrulă de poliție rutieră din Dărmăneşti a depistat în trafic, un tânăr de 31 de ani, din comuna Dofteana care a condus un autoturism pe strada Calea Trotuşului, din localitate, aflându-se sub influenţa băuturilor alcoolice.
          Rezultatul testării cu aparatul alcooltest a indicat o concentraţie de 1,01 mg/l alcool pur în aerul expirat.
         Cel în cauză a fost condus la spital unde i-au fost recoltate mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
        Polițiștii au luat măsura reţinerii permisului de conducere.
       Cercetările continuă în cadrul unui dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii
de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului.
 
 
        Întocmit,
Subcomisar de poliţie
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii