Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:42 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Bacău Mandat european de arestare pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat pe teritoriul Franței.

ro

27 Oct, 2023 14:46 462 Marime text
Nr. 360 din 27 octombrie 2023
                                                                                                   
       
BULETIN DE PRESĂ
 
Reținut de polițiști după ce a încălcat ordinul de protecție
 
         La data de 26 octombrie a.c., polițiștii din cadrul Poliției Orașului Dărmănești au reținut, un bărbat, de 45 de ani, din localitate, bănuit de comiterea infracțiunii de încălcarea măsurilor dispuse prin ordin de protecție.
          Din cercetări a reieșit că, la data de 26 octombrie a.c., în jurul orei 15.30, cel în cauză ar fi revenit la domiciliul soției sale, încălcând astfel măsurile dispuse prin ordinul de protecție emis de către Judecătoria Moinești.
          În urma probelor administrate, polițiștii l-au reținut pe cel în cauză pentru 24 de ore și l-au introdus în Arestul I.P.J. Bacău.
          Cercetările sunt continuate în cadrul unui dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de încălcarea măsurilor dispuse prin ordinul de protecţie.
 
 
  •  
 
 
Eveniment rutier produs pe fondul consumului de alcool
 
          La data de 26 octombrie a.c., în jurul orei 11.00, Poliția Municipiului Bacău a fost sesizată despre faptul că, pe strada Calea Republicii din municipiu ar fi avut loc un eveniment rutier soldat cu pagube materiale.
Din primele cercetări a rezultat că, un bărbat, de 40 de ani, din municipiu nu s-ar fi asigurat corespunzător la punerea în mișcare a autoturismului, intrând în coliziune cu un autoturism condus de o femeie, de 20 de ani, din comuna Strugari.
În urma evenimentului rutier a rezultat avarierea autovehiculelor implicate.
          Conducătorii auto au fost testați cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind negativ pentru tânără și pentru bărbatul de 40 de ani rezultând o valoare de 0,60 mg/l alcool pur în aerul expirat, acesta fiind transportat la spital unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.
            Cercetările sunt continuate în cadrul unui dosar penal sub aspectul săvârșirii infacțiunii de conducerea unui vehicul pe drumurile publice sub influența alcoolului.
 
 

Mandat de arestare european pus în aplicare de polițiști
 
          La data de 17 octombrie a.c., polițiștii Serviciului de Investigații Criminale Bacău, împreună cu cei din cadrul Secției 10 Poliție Rurală Onești au depistat un bărbat, de 40 de ani, din comuna Ștefan cel Mare, urmărit la nivel european.
Pe numele acestuia a fost emis un mandat european de arestare pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat, faptă săvârșită la data de 12/13 februarie 2022, pe teritoriul Franței. 
Cel în cauză a fost prezentat Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bacău care a dispus reținerea pentru 24 de ore. Bărbatul a fost introdus în Arestul I.P.J. Bacău, fiind demarate procedurile de predare către autoritățile franceze.
 
 
 
 
 
                                                                                                  ÎNTOCMIT
            Ag. șef adj. de poliție    
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii