Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:04 08 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Bacău Acțiune a polițiștilor oneșteni împreună cu R.A.R. Bacău

ro

26 Oct, 2023 15:36 498 Marime text
      Nr. 358 din 26 octombrie 2023
                                                                                                     
                       
BULETIN DE PRESĂ
 
 
Reținut de polițiști pentru tâlhărie calificată
 
La data de 25 octombrie a.c., polițiștii de investigații criminale din Onești au reținut pentru 24 de ore, un bărbat, de 42 de ani, din municipiu, bănuit de comiterea infracțiunii de tâlhărie calificată. Cel în cauză a fost introdus în Arestul I.P.J. Bacău.
Din cercetări a reieșit că, la data de 24 octombrie a.c., bărbatul ar fi sustras prin acte de violență de la un alt bărbat, de 40 de ani, din municipiu, un telefon mobil și o sumă de bani.  
          În urma probatoriului administrat, polițiștii l-au reținut pentru o perioadă de 24 de ore pe cel în cauză și l-au introdus în Arestul I.P.J. Bacău.
          Cercetările sunt continuate în cadrul unui dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tâlhărie calificată.
 
  •  
 
Acțiune a polițiștilor oneșteni împreună cu R.A.R. Bacău
 
          La data de 25 octombrie a.c., polițiștii Poliției Municipiului Onești, cei din cadrul secțiilor de polițe rurală arondate și cei din cadrul Serviciului Rutier Bacău, împreună cu specialiști din cadrul Registrului Auto Român au desfășurat o acțiune în municipiu și în comunele limitrofe, pentru combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere.
     În cadrul activităților au fost verificate 120 de autovehicule, legitimate peste 150 de persoane, efectuate 64 de testări cu aparatele etilotest și drugtest.
     Polițiștii au aplicat 65 de sancțiuni contravenționale la regimul circulației rutiere în valoare totală de 16.000 de lei.
          Totodată, au fost reținute 3 permise de conducere și retrase 3 certificate de înmatriculare pentru deficiențele tehnice constatate la autovehicule.
 
  •  
 
Acțiune a polițiștilor în municipiul Bacău
 
          La data de 25 octombrie a.c., polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Bacău, împreună cu cei din cadrul secțiilor de poliție rurală arondate au desfășurat o acțiune în municipiu și în comunele limitrofe, pentru combaterea consumului de alcool şi a substanţelor psihoactive în rândul participanţilor la trafic.
          În cadrul activităților au fost legitimate peste 100 de persoane, au fost verificate 70 de autovehicule și au fost efectuate 95 de testări cu aparatele etilotest și drugtest.
     Polițiștii au aplicat 64 de sancțiuni contravenționale pentru nereguli constatate la regimul circulației rutiere, în valoare totală de 14.000 de lei. Totodată, au fost reținute 4 permise de conducere.
 
  •  
 
Bărbat ajuns în arest după ce ar fi tâlhărit o bătrână de 97 de ani
 
La data de 25 octombrie a.c., polițiștii Postului de Poliție Gioseni au reținut pentru 24 de ore, un bărbat, de 60 de ani, din localitate, bănuit de comiterea infracțiunilor de tâlhărie și violare de domiciliu. Cel în cauză a fost introdus în Arestul I.P.J. Bacău.
Din cercetări a reieșit că, la data de 17 octombrie a.c., bărbatul ar fi deposedat prin acte de violență o bătrână, de 97 de ani, din aceeași localitate, de o sacoșă în care aceasta avea suma de 1.300 de lei și mai multe bunuri. Totodată, în cursul aceleiași zile, cel în cauză ar fi intrat fără drept în curtea locuinței păgubitei pentru a căuta și alte bunuri.
          În urma probatoriului administrat, polițiștii l-au reținut pentru o perioadă de 24 de ore pe bărbatul de 60 de ani și l-au introdus în Arestul I.P.J. Bacău.
          Cercetările sunt continuate în cadrul unui dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de tâlhărie și violare de domiciliu.
 
  •  
 
Eveniment rutier produs pe fondul consumului de alcool
 
          La data de 25 octombrie a.c., în jurul orei 13.00, polițiștii Biroului Rutier Bacău au fost sesizați despre faptul că, pe strada Buciumului din municipiu ar fi avut loc un eveniment rutier soldat cu pagube materiale.
Din primele cercetări a rezultat că, un tânăr, de 23 de ani, din comuna Balcani, în timp ce conducea un autoturism pe strada Buciumului ar fi intrat în coliziune cu un autoturism oprit în fața sa la culoarea roșie a semaforului electric.
În urma evenimentului rutier a rezultat avarierea autovehiculelor implicate.
          Conducătorii auto au fost testați cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind negativ pentru conducătorul autoturismului oprit la semafor și o valoare de 0,78 mg/l alcool pur în aerul expirat pentru tânărul de 23 de ani, acesta fiind transportat la spital unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.
            Cercetările sunt continuate în cadrul unui dosar penal sub aspectul săvârșirii infacțiunilor de vătămare corporală din culpă și conducerea unui vehicul pe drumurile publice sub influența alcoolului.



 
                                                                                                  ÎNTOCMIT
            Ag. șef adj. de poliție             
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii