Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:48 07 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Bacău Identificat și reținut de polițiști pentru tâlhărie

ro

23 Feb, 2024 15:14 561 Marime text
            Nr. 53 din 23 februarie 2024
                         
                                                                      
                                                                   
 
Identificat și reținut de polițiști pentru tâlhărie
 
 
La data de 22 februarie a.c., polițiștii Biroului de Investigații Criminale Bacău sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Bacău au pus în aplicare un mandat de percheziție emis de Judecătoria Bacău, la domiciliul unui tânăr de 26 de ani, din municipiu, bănuit de comiterea infracțiunii de tâlhărie. Cel în cauză a fost reținut pentru 24 de ore și introdus în Arestul I.P.J. Bacău.
 
La data de 14 februarie a.c., polițiștii au fost sesizați de către o femeie de 86 de ani, din municipiu, despre faptul că, în jurul orei 15.00, în timp ce se deplasa pe stradă spre domiciliu, ar fi fost deposedată de către o persoană necunoscută, prin acte de violență, de o geantă în care avea documente și suma de 3.300 de lei.
          În urma activităților investigativ-operative desfășurate de polițiști a fost identificat un tânăr de 26 de ani, din municipiu, bănuit de comiterea faptei.
          La data de 22 februarie a.c. a fost pus în aplicare un mandat de percheziție, la domiciliul celui în cauză, unde a fost descoperită și ridicată geanta sustrasă de la femeia de 86 de ani, ulterior fiind returnată acesteia.
          Totodată, la domiciliul bănuitului a fost descoperită și ridicată în vederea continuării cercetărilor, cantitatea de 210 litri de motorină.
          În urma probatoriului administrat, polițiștii au luat măsura reținerii tânărului pentru 24 de ore și l-au introdus în Arestul I.P.J. Bacău.
          Urmează să se aprecieze asupra luării sau, după caz, solicitării dispunerii unei măsuri preventive.
          Cercetările sunt continuate în cadrul unui dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tâlhărie.

 
  •  
 
Bărbat reținut de polițiști după ce a provocat scandal la spital
 
 
          La data de 22 februarie a.c., polițiștii din cadrul Poliției municipiului Onești au reținut pentru 24 de ore, un bărbat de 41 de ani, din municipiu, bănuit de comiterea infracțiunilor de tulburarea ordinii și liniștii publice și distrugere. Cel în cauză a fost introdus în Arestul I.P.J. Bacău.
 
          Din cercetări a rezultat că, la data de 14 februarie a.c., în jurul orei 21.00, bărbatul de 41 de ani a provocat scandal tulburând ordinea și liniștea publică în timp ce se afla în incinta spitalului din Onești, totodată, provocând distrugeri la bariera porții de acces în unitate.
          După administrarea probatoriului, polițiștii au dispus reținerea celui în cauză pentru 24 de ore și l-au introdus în Arestul I.P.J. Bacău.
            Urmează să se aprecieze asupra luării sau, după caz, solicitării dispunerii unei măsuri preventive.
          Cercetările sunt continuate în cadrul unui dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de tulburarea ordinii și liniștii publice și distrugere.
 
  •  
 
Nereguli constatate de polițiști la regimul silvic
 
          În zilele de 21 și 22 februarie a.c., polițiștii Biroului pentru Protecția Fondului Forestier și Piscicol Bacău, cu sprijinul de specialitate al Gărzii Forestiere Suceava au efectuat 3 controale la depozitele unei societăți de exploatare și prelucrare a lemnului, din comuna Asău.
          În urma verificărilor, la cele 3 depozite au fost constatate diferențe de 42 de m.c. de material lemnos între stocurile scriptice generate de aplicația SUMAL 2.0 și stocurile faptice.
          Polițiștii au aplicat 4 sancțiuni contravenționale în valoare de 35.000 de lei şi au confiscat valoric cantitatea de 42 de m.c. de material lemnos, cu o valoare totală de aproximativ 10.000 de lei.
 
  •  
 
Polițiștii din Buhuși alături de elevi
 
La data de 22 februarie a.c., poliţiştii din cadrul Poliţiei orașului Buhuși au fost prezenți alături de elevii Școlii Gimnaziale ”Ștefan cel Mare” din localitate, în cadrul unui proiect educativ intitulat ” Școala prietenoasă, succes în viață”.
Polițiștii au prezentat și explicat elevilor, materiale video cu tema ”Alege să te opui bullying-ului” și ”Dă block agresivității”. De asemenea, au fost puse la dispoziția elevilor chestionare referitoare la tematica abordată, după completare acestea fiind dezbătute în cadrul întâlnirii.
          La activități au participat 90 de elevi și 6 cadre didactice.
  •  
 
 
Depistat de polițiști în trafic, conducând un autoturism cu permisul suspendat 
 
          La data de 22 februarie a.c., polițiștii Serviciului Rutier Bacău au depistat un tânăr de 21 de ani, din comuna Cleja, în timp ce conducea un autoturism pe Bulevardul Unirii din municipiu.
          Din verificările efectuate în baza de date a reieșit că, tânărul figura cu dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice suspendat.
          Polițiștii au întocmit un dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui autovehicul pe drumurile publice de către o persoană căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendată.

 
 
 
                                                                                                 ÎNTOCMIT
            Ag. șef adj. de poliție  
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii