Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:09 28 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Bacău Cel în cauză a fost introdus în Arestul I.P.J. Bacău

ro

17 Nov, 2023 15:35 514 Marime text
Nr. 379 din 17 noiembrie 2023
                                                                                              
 
BULETIN DE PRESĂ
Reținut de polițiști pentru 3 infracțiuni
 
La data de 16 noiembrie a.c., polițiștii Secției 6 Poliție Rurală Traian au reținut, pentru 24 de ore, un tânăr, de 19 de ani, din comuna Dămienești, bănuit de săvârșirea infracțiunilor de tâlhărie calificată, conducerea unui vehicul pe drumurile publice sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe și fără permis. Cel în cauză a fost introdus în Arestul I.P.J. Bacău.
 
          Din cercetări a reieșit că, în seara zilei de 12 noiembrie a.c., cel în cauză ar fi sustras un autoturism de la un tânăr, de 23 de ani, din localitate, agresându-l cu un obiect înțepător. Ulterior, tânărul de 19 ani ar fi condus autoturismul în localitate, aproximativ 1 km de la locul faptei.
          Polițiștii l-au testat cu aparatul etilotest rezultând o concentrație de 1,11 mg/l alcool pur în aerul expirat, acesta fiind transportat la spital unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
          Totodată, din verificările efectuate în baza de date a reieșit faptul că, cel în cauză nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.
          În urma administrării probelor, polițiștii l-au reținut pe tânăr pentru 24 de ore și l-au introdus în Arestul I.P.J. Bacău.
          Urmează să se aprecieze asupra luării sau, după caz, solicitării dispunerii unei măsuri preventive.
Cercetările sunt continuate în cadrul unui dosar penal, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de tâlhărie calificată, conducerea unui vehicul pe drumurile publice sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe și fără permis.
         
 
Activități pentru prevenirea accidentelor rutiere desfășurate de polițiști
 
          La data de 16 noiembrie a.c., polițiștii Serviciului Rutier, împreună cu cei din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au desfășurat o acțiune tip ”BLITZ”, pentru combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere și verificarea legalității transporturilor de mărfuri si persoane.
          În cadrul activităților au fost legitimate peste 100 de persoane și au fost verificate 70 de autovehicule.
     Polițiștii au aplicat 64 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 40.000 de lei.
          Totodată, au fost reținute 8 permise de conducere, au fost retrase 5 certificate de înmatriculare și au fost efectuate 90 de testări cu aparatele alcooltest și drugtest.
 
  •  
 
Acțiunile polițiștilor în județ
 
          La data de 16 noiembrie a.c., polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Onești, împreună cu cei din cadrul secțiilor de poliție rurală arondate au desfășurat o acțiune în municipiu și în comunele limitrofe, pentru combaterea principalelor cauze generatoare de accidente.
     În cadrul activităților au fost verificate 130 de autovehicule, au fost legitimate peste 150 de persoane și au fost efectuate 60 de testări cu aparatele etilotest și drugtest.
     Polițiștii au aplicat 56 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de 10.000 de lei, au retras 8 certificate de înmatriculare și un set de plăcuțe cu numere de înmatriculare.
 
  •  
           
            De asemenea, la data de 16 noiembrie a.c., în intervalul orar 08.00-12.00,  polițiștii din cadrul Poliției Orașului Dărmănești au desfășurat o acțiune în târgul săptămânal din localitate, pentru menţinerea ordinii şi liniştii publice, verificarea respectării normelor de circulație rutieră, depistarea persoanelor urmărite în temeiul legii și prevenirea faptelor antisociale.
     În cadrul activităților au fost verificate 20 de autovehicule, au fost legitimate 50 de persoane și au fost puse în executare 4 mandate de aducere.
     Polițiștii au aplicat 18 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 13.000 de lei, au verificat 3 operatori econimici și au ridicat în vederea confiscării cantitatea de 3 m.c. de material lemnos.
          La activități au participat și jandarmi din cadrul Detașamentului 4 Jandarmi Moinești.
 
Exemplu:

          Poliţiștii au depistat pe strada Calea Trotuşului din orașul Dărmăneşti, un bărbat, de 45 de ani, din comuna Asău, în timp ce transporta cu o autoutilitară cantitatea de 3 m.c. de material lemnos fără a deţine documente de provenienţă şi transport.
          Cel în cauză a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 2.000 de lei, iar materialul lemnos a fost ridicat în vederea confiscării și predat Ocolului Silvic Dărmăneşti.
          Totodată, polițiștii au retras certificatul de înmatriculare pentru deficențe tehnice constatate la autoutilitară și au sancționat conducătorul auto cu amendă.
         
 
 
                                                                                                 ÎNTOCMIT
            Ag. șef adj. de poliție    
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii