Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:36 29 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IGSU Bilanțul misiunilor zilnice

ro

05 Apr, 2024 10:17 285 Marime text
BULETIN DE PRESĂ
din 05 aprilie
 
Bilanțul misiunilor din ultimele 24 de ore
 
Ziua de ieri (04.04.2024) a fost una solicitantă pentru echipajele operative din întreaga țară. Astfel, la nivel național, pompierii salvatori au răspuns cu promptitudine la peste 1.500 solicitări de urgență.
 
Aceste misiuni cumulează 96 de incendii, 1.292 cazuri pentru acordarea măsurilor de prim ajutor, 11 accidente rutiere grave, precum și alte 191 situații derulate în sprijinul comunităților și bunurilor acestora.
 
Din totalul incendiilor înregistrate, 48 de intervenții au fost la arderi necontrolate (miriști, vegetație uscată, deșeuri, litieră), suprafața de teren afectată fiind de peste 370 ha teren.
 
Totodată, pe timpul misiunilor desfășurate în perioada analizată, datorită răspunsului optim furnizat de către echipajele operative, 17 persoane aflate în situații critice au fost salvate.
 
Pentru protecția comunităților, în ultimele 24 de ore, au fost transmise 4 mesaje de avertizare prin intermediul sistemului RO-ALERT, 3 dintre acestea semnalând prezența animalelor sălbatice (urși) în județele Harghita și Vrancea și 1 dispariția unui minor în județul Argeș.
 
***
 
Aflați cum să reacționați în caz de necesitate și fiți prevăzători pentru a face față oricărei situații de urgență! Obțineți mai multe informații cu privire la modul de comportare accesând platforma națională de pregătire pentru situații de urgență, disponibilă la adresa https://fiipregatit.ro
 
Descărcați aplicația DSU care oferă informații extrem de utile despre prevenirea sau modul de reacție înainte, pe timpul și după producerea unor situații de urgență. Aceasta poate fi obținută, gratuit, din App Store sau Google Play.
 
SERVICIUL INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii