Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:27 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IGSU Bilanțul misiunilor zilnice

ro

01 Mar, 2024 13:03 396 Marime text
BULETIN DE PRESĂ
Nr.  din 01 martie
 
Misiunile pompierilor din ultimele 24 de ore
 
Ultima zi a lunii februarie a fost una solicitantă pentru pompierii militari, sens în care, în ultimele 24 de ore, salvatorii au acționat cu promptitudine în peste 1.500 de misiuni în sprijinul comunităților și bunurilor acestora.
 
În acest interval, cele mai multe intervenții au fost desfășurate de către echipajele SMURD, care au asistat medical 1.235 de persoane aflate în dificultate.
 
Concomitent cu misiunile de prim ajutor, pompierii au acționat pentru stingerea celor 140 de incendii izbucnite la nivel național, prevenind astfel extinderea flăcărilor la vecinătăți și limitând pagubele materiale. Din totalul acestora, un procent de aproximativ 80% a fost înregistrat la arderile necontrolate de miriști, vegetație uscată, deșeuri menajere și litieră, suprafața afectată însumând aproximativ 350 ha de teren.
 
Totodată, în perioada analizată, colegii noștri au acționat în 10 situații pentru extragerea victimelor blocate în autoturismele avariate din cauza accidentelor rutiere.
 
În ultimele 24 de ore, eforturile pompierilor s-au concentrat și asupra protecției comunităților și bunurilor acestora, sens în care, echipajele operative au intervenit în 182 de misiuni de acest fel.
 
Datorită răspunsului optim furnizat de către echipajele operative pe durata misiunilor derulate, 3 persoane aflate în situații critice au fost salvate.
 
De asemenea, în decursul zilei de ieri, au fost transmise 2 mesaje de avertizare a populației prin intermediul sistemului RO-ALERT, privind prezența animalelor periculoase, în județul Harghita.
 
Aflați cum să reacționați în caz de nevoie și fiți pregătiți pentru a face față oricărei situații de urgență! Obțineți mai multe informații cu privire la modul de comportare accesând platforma națională de pregătire în situații de urgență, disponibilă la adresa https://fiipregatit.ro.
 
De asemenea, aplicația mobilă DSU poate fi descărcată gratuit din App Store sau Google Play și oferă informații extrem de utile pentru a fi mereu pregătit.
SERVICIUL INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii