Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:46 22 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IGSU Bilanțul misiunilor

ro

26 Jan, 2024 10:16 446 Marime text
BULETIN DE PRESĂ
 din 26 ianuarie
 
Bilanțul misiunilor zilnice
 
Ziua de ieri s-a dovedit a fi una solicitantă pentru pompierii militari. Astfel, în ultimele 24 de ore, salvatorii au gestionat 1.614 situații de urgență, cele mai numeroase dintre acestea fiind înregistrate în zona București-Ilfov, precum și în județele Argeș, Cluj și Prahova.
 
Colegii noștri au gestionat 199 de misiuni în sprijinul comunităților, în timp ce, echipajele de stingere au intervenit pentru localizarea și lichidarea celor 48 de incendii înregistrate pe tot teritoriul țării.
 
De asemenea, concomitent cu misiunile de stingere și protecție a comunităților, echipajele operative au acționat în 6 situații pentru extragerea victimelor blocate în autoturismele avariate.
 
În afara acestor situații, 1.392 de persoane au primit ajutorul echipajelor SMURD, iar pe timpul misiunilor desfășurate, pompierii au salvat 11 persoane aflate în situații critice.
 
Totodată, în perioada analizată, au fost transmise 8 mesaje de avertizare a populației prin intermediul sistemului RO-ALERT, dintre care 3 mesaje privind producerea unor fenomene hidrometeorologice periculoase, în județele Caraș-Severin, Gorj, Hunedoara și Suceava, iar alte 5 mesaje pentru a semnala prezența animalelor periculoase în județele Brașov, Harghita și Mureș. Pe lângă toate aceste situații, pompierii au continuat și acțiunile desfășurate în sprijinul autorităților din zonele de graniță și implicit a cetățenilor străini veniți în România.
 
Respectați recomandările transmise pentru siguranța dumneavoastră și a celor dragi!
 
Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro și prin aplicația de mobil DSU care poate fi descărcată, gratuit, de pe App Store și Google Play.
 
 
SERVICIUL INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii