Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:39 28 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IGSU Bilanțul misiunilor

ro

16 Jan, 2024 09:39 384 Marime text
BULETIN DE PRESĂ
Din 16 ianuarie
 
Bilanțul misiunilor zilnice
 
Ziua de ieri s-a dovedit a fi una solicitantă pentru pompierii militari. Astfel, în această perioadă, salvatorii au intervenit în 1.711 situații de urgență, cele mai numeroase dintre acestea fiind înregistrate în zona București-Ilfov, precum și în județele Cluj, Prahova, Mureș și Argeș.
 
În decursul zilei de ieri, colegii noștri au gestionat 200 de misiuni în sprijinul comunităților, în timp ce, echipajele de stingere au intervenit pentru localizarea și lichidarea celor 83 de incendii înregistrate pe tot teritoriul țării, prevenind astfel extinderea flăcărilor la vecinătăți și limitând pagubele materiale.
 
De asemenea, ieri, echipajele operative au acționat în 5 situații pentru extragerea victimelor blocate în autoturismele avariate.
 
În afara acestor misiuni, 1.434 de persoane au primit ajutorul echipajelor SMURD, iar pe timpul misiunilor desfășurate, pompierii au salvat 9 persoane aflate în situații critice.
 
Totodată, în perioada analizată, au fost transmise 2 mesaje de avertizare a populației prin intermediul sistemului RO-ALERT, semnalând prezența animalelor periculoase, în județul Mureș. Pe lângă toate aceste situații, pompierii au continuat și acțiunile desfășurate în sprijinul autorităților din zonele de graniță și implicit a cetățenilor străini veniți în România.
 
Nu uitați! Salvatorii rămân la datorie pentru intervenția promptă la solicitările cetățenilor aflați în dificultate, iar dinamica evenimentelor din teren va fi atent monitorizată de Centrul Operațional Național, pentru dispunerea imediată a măsurilor necesare optimizării misiunilor de răspuns.
 
Fiți prevăzători! Respectați recomandările transmise pentru siguranța dumneavoastră și a celor dragi!
 
Mai multe informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro și prin aplicația de mobil DSU care poate fi descărcată, gratuit, de pe App Store și Google Play.
 
 
 
SERVICIUL INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii