Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:10 22 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IGSU Bilanțul misiunilor zilnice

ro

18 Mar, 2024 11:20 338 Marime text

BULETIN DE PRESĂ
din 18 martie
 
Misiunile gestionate de pompieri în ultimele 72 de ore
 
În acest sfârșit de săptămână, pompierii militari au răspuns la 4.468 de solicitări pentru gestionarea situațiilor de urgență, la nivel național.
 
În acest interval de timp, cele mai solicitate au fost echipajele SMURD, care au efectuat aproximativ 85% din totalul intervențiilor. Pe timpul acestor misiuni, 3.813 persoane au fost asistate medical.
 
Concomitent cu acțiunile de prim ajutor, colegii noștri au intervenit în 455 de situații în sprijinul comunităților și bunurilor acestora, în timp ce echipajele de descarcerare au gestionat 11 cazuri pentru extragerea victimelor blocate în autoturisme avariate.
 
De asemenea, în perioada analizată, pompierii au acționat și pentru localizarea și lichidarea celor 190 de incendii izbucnite pe tot teritoriul țării, prevenind astfel extinderea flăcărilor la vecinătăți și limitând pagubele materiale.

În zilele de vineri, sâmbătă și duminică, datorită răspunsului optim furnizat de către echipajele operative pe durata misiunilor derulate, 14 persoane aflate în situații critice au fost salvate.
 
Tot în cursul acestui weekend, prin intermediul sistemului RO-ALERT, au fost transmise 15 mesaje de avertizare, 10 referitoare la prezența animalelor periculoase în județele Argeș (2), Bacău (2), Brașov (1), Cluj (1), Harghita (2) și Prahova (2), iar restul de 5 au vizat dispariția unor minori în județele Botoșani, Hunedoara, Iași, Suceava și Vrancea.
 
Platforma Națională de Pregătire pentru Situații de Urgență - fiipregatit.ro și aplicația mobilă DSU sunt instrumente esențiale pentru informarea și pregătirea cetățenilor în fața situațiilor de urgență.
 
Accesați acum www.fiipregatit.ro sau descărcați gratuit aplicația de mobil DSU, din AppStore sau Google Play, pentru a afla mai multe informații privind modul de comportare înainte, în timpul și după producerea unei situații de urgență.
 
 
SERVICIUL INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii