Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:24 24 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IGSU Bilanțul misiunilor zilnice

ro

07 Mar, 2024 12:29 317 Marime text
BULETIN DE PRESĂ
  din 07 martie
 
Bilanțul intervențiilor din ultimele 24 de ore
 
Pompierii militari au acționat, în cursul zilei de ieri, pentru gestionarea celor 1.489 de solicitări primite din partea populației, constând în acordarea măsurilor de prim ajutor, stingerea incendiilor și operațiuni destinate protecției comunităților.
 
În perioada analizată, cazurile pentru acordarea măsurilor de prim ajutor reprezintă cea mai mare pondere a misiunilor desfășurate de către colegii noștri, în urma cărora echipajele SMURD au asistat medical 1.205 persoane aflate în dificultate.
 
Concomitent cu misiunile de prim ajutor, pompierii au acționat și pentru stingerea celor 102 incendii izbucnite pe tot teritoriul țării. Din totalul acestora, 52 de intervenții au fost înregistrate la arderi de vegetație, suprafața de teren afectată fiind de peste 100 ha.
 
Totodată, în ultimele 24 de ore, colegii noștri au gestionat 5 cazuri pentru extragerea victimelor blocate în autoturismele avariate din cauza accidentelor rutiere.
 
De asemenea, în acest interval de timp, colegii noștri au acționat în 160 de situații în sprijinul comunităților și bunurilor acestora, iar pe timpul intervențiilor desfășurate 9 persoane aflate în situații critice au fost salvate.
 
Începând cu această lună, a fost lansată noua variantă a Platformei Naționale de Pregătire pentru Situații de Urgență - fiipregatit.ro, astfel încât accesul cetățenilor la informațiile educativ-preventive de interes să se realizeze mult mai facil, inclusiv prin optimizarea unui ChatBot care permite relaționarea directă cu utilizatorii, prin furnizarea răspunsurilor la întrebările adresate.
 
De asemenea, și aplicația mobilă DSU oferă informații extrem de utile despre prevenirea sau modul de reacție în cazul producerii unor situații de urgență. Aceasta poate fi descărcată gratuit, din App Store sau Google Play.
 
Împreună suntem mai pregătiți să facem față oricăror situații de urgență!
 
SERVICIUL INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii