Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:39 24 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IGSU Bilanțul misiunilor zilnice

ro

08 Mar, 2024 10:58 355 Marime text
BULETIN DE PRESĂ
din 08 martie
 
Pompierii au intervenit la peste 1.400 situații de urgență în ultimele 24 de ore
 
În cursul zilei de ieri, pompierii militari au acționat cu promptitudine pentru gestionarea celor 1.430 situații de urgență, înregistrate la nivel național, cele mai multe dintre acestea fiind în zona București – Ilfov (366), precum și în județele Cluj (142) și Prahova (140).
 
Acțiunile de asistență medicală însumează cel mai mare procent al misiunilor desfășurate de către salvatori. Astfel, în ultimele 24 de ore, echipajele SMURD au oferit ajutor pentru 1.125 de persoane aflate în dificultate.
 
Concomitent cu misiunile de prim ajutor, colegii noștri au intervenit în 162 de situații în sprijinul comunităților și bunurilor acestora, în timp ce echipajele de descarcerare au gestionat 4 cazuri pentru extragerea victimelor blocate în autoturisme avariate.
 
Totodată, pompierii au acționat pentru localizarea și lichidarea celor 126 de incendii izbucnite la nivel național. Din totalul acestora, un procent de aproximativ 50% îl reprezintă arderile de vegetație, în urma cărora a fost afectată o suprafață de peste 100 ha de teren.
 
În perioada analizată, pe durata misiunilor desfășurate în sprijinul semenilor, datorită răspunsului eficient furnizat de către echipajele operative, 10 persoane aflate în situații critice au fost salvate.
 
Începând cu această lună, a fost lansată noua variantă a Platformei Naționale de Pregătire pentru Situații de Urgență - fiipregatit.ro, astfel încât accesul cetățenilor la informațiile educativ-preventive de interes să se realizeze mult mai facil, inclusiv prin optimizarea unui ChatBot care permite relaționarea directă cu utilizatorii, prin furnizarea răspunsurilor la întrebările adresate.
 
De asemenea, și aplicația mobilă DSU oferă informații extrem de utile despre prevenirea sau modul de reacție în cazul producerii unor situații de urgență. Aceasta poate fi descărcată gratuit, din App Store sau Google Play.
 
Împreună suntem mai pregătiți să facem față oricăror situații de urgență!
 
SERVICIUL INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii