Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:53 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Bacău Buletin de presă -18.02.2021

ro

18 Feb, 2022 12:01 1289 Marime text
Nr. 1058098 din 17 februarie 2022
                        
                                                                   
BULETIN DE PRESĂ
 
 
Peste 3.000 de țigarete fără documente găsite în urma unor percheziții domiciliare
 
          La data de 16 februarie a.c, polițiștii Secţiei 7 Poliţie Rurală Brusturoasa au pus în executare, două mandate de percheziţie domiciliară, emise de Judecătoria Moineşti.
          Cu ocazia activităților desfășurate, la locuinţa un bărbat, de 42 de ani, din com. Ghimeş-Făget au fost identificate 3100 de ţigarete, fără documente de provenienţă.
          Polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă și au ridicat în vederea confiscării, țigaretele în valoare de aproximativ 2.500 de lei.
 
Reținut și, ulterior, arestat preventiv pentru încălcarea ordinului de protecție și părăsirea locului accidentului
 
 
          La data de 13 februarie a.c., polițiștii Biroului Rutier Bacău au fost sesizaţi prin SNUAU 112, despre faptul că, pe raza comunei Letea- Veche s-a produs un accident de circulaţie soldat cu vătămarea corporală a trei persoane şi cu părăsirea locului accidentului, fără încuviinţarea organelor de poliţie.
          Din cercetări, polițiștii au stabilit că, un bărbat, de 33 de ani, din comuna Letea- Veche, în timp ce conducea un autoturism pe DJ 207 G, din localitate, ar fi intrat în coliziune cu un autoturism, condus regulamentar în faţa sa de către o tânără de 26 de ani, din aceeaşi localitate.
         În urma impactului autoturismul a fost proiectat în gardul unui imobil, iar conducătorul auto ar fi părăsit locul accidentului fără încuviinţarea organelor de poliţie.
          În urma producerii accidentului a rezultat avarierea celor două autovehicule, a gardului imobilului şi vătămarea corporală a trei persoane, respectiv, conducătoarea auto și doi pasageri, de 9 și 16 ani care au fost transportați la spital.
           Totodată, din verificările efectuate s-a stabilit faptul că, bărbatul de 33 de ani deţinea un ordin de protecţie, emis de către Judecătoria Bacău, ce îl obliga la păstrarea unei distanţe de minim 50 de metri faţă de șoferiță şi membrii familiei acesteia.
           Polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de încălcarea ordinului de protecție şi părăsirea locului accidentului fără încuviinţarea organelor de poliţie.
           La data de 15 februarie a.c., polițiștii din cadrul Biroul Rutier Bacău au luat măsura reţinerii pntru o perioadă de 24 de ore, a conducătorului auto de 33 de ani care a fost identificat și introdus în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al I.P.J. Bacău.
            Ulterior, în urma analizării materialului probator administrat în cauză, instanţa de judecată a dispus arestarea preventivă a bărbatului pentru o perioadă de 30 de zile.
 
A refuzat testarea cu aparatul etilotest și recoltarea mostrelor biologice de sânge
 
           O patrulă de poliție din cadrul Sectiei 1 Poliţie Bacău, în timp ce efectuau serviciul de patrulare pe strada Izvoare din localitate, au depistat un bărbat, de 46 de ani, în timp ce conducea un autoturism şi întrucât, conducătorul auto emana halenă alcoolică i-a fost solicitată testarea cu aparatul etilotest, acesta refuzând, fapt pentru care a fost condus la spital unde a refuzat prelevarea de mostre biologice necesare în vederea stabilirii alcoolemiei.
           Polițiștii au întocmit dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracţiunii de refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice.
 
Întocmit,
Inspector principal de poliţie
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii