Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:01 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Întrevederea secretarului de stat pentru relaţia cu Parlamentul, Radu Podgorean, cu delegaţia International Holocaust Remembrance Alliance

ro

25 Sep, 2013 17:46 775 Marime text
Secretarul de stat pentru relaţia cu Parlamentul, Radu Podgorean, a avut astăzi, 25 septembrie 2013, o întrevedere cu delegaţia International Holocaust Remembrance Alliance (IHRA), condusă de dr. Mario Silva, preşedinte al IHRA.
În convorbirile cu reprezentanţii IHRA, oficialul român a reafirmat angajamentul constant al României în ceea ce priveşte condamnarea antisemitismului, asumarea trecutului şi condamnarea negării Holocaustului. Au fost evidenţiate progresele semnificative pe care România le-a realizat în ultima perioadă de timp şi în plan academic, concretizate în dezvoltarea a numeroase programe de studii asupra Holocaustului, precum şi contribuţia majoră a comunităţilor israelienilor originari din România la perfectarea acestor proiecte. A precizat, de asemenea, faptul că România intenţionează să asume exercitarea preşedinţiei Alianţei Internaţionale pentru Memoria Holocaustului în anul 2016.
 
Informaţii suplimentare:
International Holocaust and Remembrance Alliance (IHRA), fostă ITF (Task Force for International Cooperation on Holocaust Education, Remembrance and Research) este o organizaţie inter-guvernamentală, creată în 1998, la iniţiativa premierului suedez de la acea dată. În prezent, organizaţia numără 31 state membre: Argentina, Austria, Belgia, Canada, Croaţia, Republica Cehă, Danemarca, Elveţia, Estonia, Franţa, Germania, Grecia, Israel, Italia, Letonia, Lituania, Luxemburg, Marea Britanie, Norvegia, Olanda, Polonia, România, Serbia, Slovacia, Spania, Suedia, SUA, Ungaria, Serbia, Irlanda, Slovenia.
Preşedinţia este asigurată, prin rotaţie, de către unul din statele membre, pentru o perioadă de un an. În prezent, preşedinţia organizaţiei este deţinută de Canada.
România a fost acceptată ca membru cu drepturi depline al ITF la data de 16 decembrie 2004, în reuniunea plenară a organizaţiei ce s-a desfăşurat la Trieste, în timpul preşedinţiei italiene şi a dovedit o implicare constantă în toate grupurile de lucru şi în reuniunile plenare.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii