Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:22 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Pariurile online, soluția pentru prevenirea jocurilor de noroc în rândul minorilor? (galerie foto)

ro

06 Mar, 2019 15:46 5022 Marime text
România a fost luată cu asalt de fenomenul pariurilor sportive și al jocurilor de noroc în ultimul deceniu, perioadă în care s-au deschis nenumărate agenții și săli de jocuri.

Nu numai marile orașe ale țării au fost cuprinse de acest val, ci și micile localități – comune și chiar sate. Deși această industrie este reglementată în țară prin intermediul unui organ abilitat, problema prevenirii jocurilor de noroc în rândul minorilor rămâne în continuare o problemă la nivel stradal.

Legea spune că minorii, adică persoanele care nu au împlinit vârsta de 18 ani, nu au voie să joace, dar nici măcar să intre într-o agenție de pariuri sportive sau într-un cazinou. Parlamentarii au votat această lege în primăvara anului 2015, însă în mod evident, acest lucru nu este suficient pentru a preveni astfel de situații.

Un exemplu în acest sens îl reprezintă razia efectuată de către inspectorii Oficiului Național pentru Jocuri de Noroc la începutul acestui an, la finele căreia numai 4 dintre cele 487 de săli de jocuri au fost închise pentru permiterea accesului minorilor.

Ce se întâmplă, de fapt: Este la fel ca și în cazul părinților care-și trimit copiii la magazin pentru a le cumpăra alcool sau țigări. Se întâmplă ca părinții să-și trimită copii să le pună un bilet la pariuri sportive, iar operatorul de la ghișeu, nu se opune, mai ales dacă îl și cunoaște pe tatăl copilului. Totodată, nu i se solicită buletinul fiecărui tânăr care intră într-o agenție de pariuri.

Mai există și situații în care părintele vine cu copilul în cazinou și efectiv se ceartă cu angajații pentru a-l lăsa pe minor alături de el, motivând faptul că nu va juca, ci doar îl va însoți, lucru care este ilegal. 

În anumite unități, astfel de metode se practică la ordinea zilei, însă autoritățile nu pot supraveghea și controla îndeaproape miile de săli de jocuri de pe întreg teritoriul țării.
O altă problemă a industriei a fost discutată în vara anului trecut, după ce Oficiul Național de Prevenire și Combatere a Spălării Banilor a semnalat faptul că statul trebuie să ia măsuri pentru a combate spălarea banilor. În acel moment, se vorbea chiar despre posibilitatea ca sălile de jocuri din România să dispară.

Pariurile online, o posibilă soluție


Prevenirea jocului minorilor la casele de pariuri online se bucură de o rată mare de succes, întrucât legile propuse de ONJN care au fost votate impun verificarea fiecărui cont deschis la pariuri online în termen de 30 de zile de la deschidere.
Practic, până când nu trimite o copie de pe buletin și o factură recentă de utilități, o persoană care se înregistrează la o casă de pariuri sau cazinou online nu poate efectua retrageri. Totodată, pe lângă această regulă, operatorii de pariuri online și-au dezvoltat sistemele de securitate și totodată de prevenire a spălării banilor, printre altele.
Marii jucători ai industriei de pariuri online investesc sute de milioane de euro anual pentru a menține cele mai înalte standarde de securitate, rivalizând chiar cu cele ale băncilor. Așadar, ne putem aștepta ca în viitor să fie luată o măsura radicală în ceea ce privește agențiile de jocuri de noroc terestre.
Vezi ce cazinouri licențiate pe internet oferă bonusuri fără depozit sau bonusuri pentru prima depunere în 2019!
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii