Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:28 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Pariurile sportive pe scurt - ce trebuie să știi

ro

22 Dec, 2023 11:21 715 Marime text

Casele de pariuri sportive online funcționează după un mecanism bine definit și implementat. Unul dintre cele mai importante aspecte pe care trebuie să le înțelegi pentru a învăța mecanismul de funcționare de la agențiile de pariuri online este cota pariurilor. 
 
Cotele reprezintă probabilitatea pe care o are un anumit rezultat al evenimentului pe care pariezi. Cu ajutorul cotelor se stabilesc favoriții și se determină câștigurile potențiale. Pentru a afla câștigurile potențiale pe biletul tău mai este nevoie și suma pariată (miză). Prin înmulțirea cotei cu miza pariată vom afla care este câștigul potențial. De exemplu, dacă rezultatul de egalitate dintre echipa Barcelona și Real Madrid are cota de 3,50 și vei paria 50 de lei pe acesta, câștigul potențial va fi 3,50 x 50 = 175 de lei. 
 
Există chiar și o strategie numită Cota 2 și puteți găsi cota 2 ponturi bune. Pariul efectuat va cuprinde una sau două predicții pe bilet de tip 1x2 sau handicap, reprezentând opțiuni de pariere sportivă printre cele mai directe. Totalul cotelor pentru aceste predicții poate atinge valoarea de 2 sau o cifră cât mai apropiată de aceasta.

Cum pariezi la casele de pariuri online

Pentru a putea plasa pariuri la casele de pariuri online trebuie să te înregistrezi, să îți faci cont la acea casă. Conform normelor  aflate în vigoare, fiecare utilizator trebuie să-și verifice identitatea. Acest lucru se realizează prin furnizarea unei poze cu cartea ta de identitate. 
Chiar dacă nu îți verifici identitatea vei putea plasa pariuri, însă vei avea limite. Suma maximă pe care o poți depune va avea o valoare limitată și nu vei putea să-ți retragi câștigurile. 
 
După ce ai realizat procesul de verificare a identității ți se vor ridica aceste limitări. 
 
Pentru a te putea bucura de pariuri în siguranță, este important să alegi o casă de pariuri care este reglementată și licențiată de Oficiul Național pentru Jocuri de Noroc din România. 

Plasare pariuri online

După ce ai un cont activ și ai depus bani în cont, trebuie doar să alegi și să selectezi pronosticurile dorite. La fiecare dintre evenimentele sportive disponibile vei avea mai multe variante de pariuri. Poți alege dintr-o mulțime de opțiuni, la unele evenimente sportive mai multe, iar la altele mai puține. Cele mai întâlnite sunt cotele pentru cine câștigă partida, șansă dublă, număr total de goluri/puncte, cartonașe galbene, care echipă înscrie prima, număr de cornere, rezultat exact sau cine marchează. Acestea sunt doar câteva exemple relevante pe care le vei întâlni în cadrul opțiunilor de pariere la agențiile de pariuri online. 
 
Pentru a te ajuta să plasezi pariuri, tot mai multe platforme îți oferă și statistici ale meciurilor. Studiindu-le, vei putea găsi informații importante și utile,  care te pot ajuta să plasezi un pariu câștigător. 
 

Tipuri de pariuri online

La casele de pariuri online ai posibilitatea să beneficiezi de mai multe opțiuni: 
  • Pariu plasat înainte de începerea partidei;
  • Pariu live; 
  • Retragere pariu live
 
În cadrul pariului plasat înaintea unui eveniment sportiv, la unele case de pariuri  vei putea opta să-ți închizi anticipat pariul în timpul partidei, prin așa numita opțiune cash-out. Casa de pariuri îți acordă această posibilitate aproape în orice moment al evenimentului. În funcție de rezultatul care se înregistrează la evenimentul pariat, se va stabili o cotă, care evident va fi mai mică decât cea inițială, chiar dacă echipa pe care ai pariat conduce. Tu poți decide să-ți retragi pariul sau să aștepți rezultatul final.
 
La pariurile live situația seamănă din punct de vedere al retragerilor. Totuși, trebuie să știi că pariurile pe care le plasezi în timpul meciurilor sunt imprevizibile. Cotele suferă constant modificări în funcție de evenimentele care se petrec în timpul meciurilor. Astfel, atunci când pariezi live este recomandat să urmărești și evenimentul sportiv online, pentru a putea beneficia de informații în timp real.
Unele case de pariuri pot să ofere chiar și posibilitatea de a urmări evenimentul live video pe platformă. Iar dacă imaginile video nu sunt disponibile, ai la dispoziție statisticile live. Și acestea pot să te ajute și să te inspire să iei deciziile corecte. 
 
Toate aceste funcții sunt introduse într-o interfață ușor de folosit, la majoritatea caselor de pariuri online. Utilizatorii de pariuri sportive nu caută un design complex și funcții ascunse. Toate opțiunile  trebuie să fie ușor de găsit și de folosit, astfel încât utilizatorul să aibă parte de o experiență online fără cusur.
Atunci când te-ai hotărât să accesezi case de pariuri online este necesar să iei în considerare, în primul rând, care dintre acestea sunt licențiate. Agențiile licențiate îți oferă o siguranță sporită și o securitate a datelor personale și financiare. În plus, toate funcționalitățile platformei sunt verificate pentru a funcționa corect și a oferi jucătorilor o experiență cât mai bună.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii