Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:58 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cum să-ți amenajezi casa cu un buget rezonabil

ro

23 May, 2024 13:06 384 Marime text

Mutarea într-o nouă locuință este un pas important în viața noastră, vine cu multă bucurie și vise, dar amenajarea, mai ales dacă suntem constrânși de buget, poate fi destul de stresantă.
 
Iată cum, cu un pic de timp liber, creativitate și, nu în ultimul rând, organizare, îți poți amenaja casa visurilor tale fără a cheltui o avere.
  1. Setează-ți un buget

Înainte de stabilirea detaliilor și creionarea proiectului, setarea unui buget realist este crucială. Acest pas te va ajuta să eviți cheltuielile inutile și să prioritizezi articolele esențiale.
 
Dacă mai ai bani puși deoparte, gândește-te cât de mult poți cheltui fără a-ți afecta situația financiară. Dacă nu, după stabilirea unui buget, poți apela la un credit de nevoi personale. Pentru a te putea bucura apoi de ceea ce vei realiza, nu te îndatora mai mult decât vei putea returna fără a simți o presiune financiară.
  1. Stabilește prioritățile

Începe acest proces cu amenajarea zonelor în care vei  petrece mai mult timp.
Pune în plan principal reparațiile și înlocuirea instalațiilor, dacă este cazul, și axează-te, în primul rând, pe utilarea completă a bucătăriei și a băii. Poți continua apoi cu celelalte camere. Balconul, terasa, grădina, cămara sau camerele de lucru mai pot aștepta o perioadă, dacă nu îți mai rămân bani.
 
Nu depăși bugetul stabilit pentru a finaliza totul. Sunt anumite lucruri care mai pot aștepta până găsești alte resurse.
  1. Recondiționează sau creează-ți propriile piese de mobilier

Dacă nu este prima ta locuință și ai piese de mobilier care, cu puțină creativitate, pot fi recondiționate sau integrate în noul concept, nu ezita să le utilizezi.
Cumpără-ți materialele necesare și descoperă un nou hobby, bricolajul.  Dacă ai mai mult timp liber și îți place lucrul manual, poți crea propriile rafturi, dulapuri sau alte piese de interior utile. Fii creativ și vei avea rezultate spectaculoase fără a cheltui mulți bani.
  1. Cumpără inteligent

Nu cumpăra din primul magazin pe care îl întâlnești. Caută cele mai bune oferte, documentează-te, află când sunt perioadele de reduceri sau optează pentru produse resigilate sau cu mici defecte. Cu puțină răbdare și câteva ore de cercetare, poți economisi foarte mulți bani.
  1. Mizează pe calitate 

Chiar dacă bugetul tău nu este unul foarte mare, nu cumpăra produse de calitate inferioară. Caută soluții pentru a cumpăra obiecte de mobilier, saltele și produse electrocasnice de cea mai bună calitate. Ai nevoie de garanția pe care o oferă astfel de produse pentru a te putea bucura de ele cât mai mult timp.
  1. Transformă amenajarea casei într-o activitate în familie

Nu trebuie să simți o presiune atunci când amenajezi noua locuință, ci trebuie să o transformi într-o activitate plăcută. Implică-i și pe ceilalți membri ai familiei în acest proces, fiți creativi, jucați-vă și bucurați-vă împreună de această experiență.
  1. Evaluează-ți frecvent situația financiară

De foarte multe ori, atunci când ne dorim ceva sau începem amenajarea casei, suntem tentați să cheltuim mult mai mulți bani decât ne-am propus. Pentru a nu ajunge într-un impas și a avea o situație financiară bună, este nevoie de o optimizare frecventă a cheltuielilor. Reevaluează-ți creditele mai vechi și optează pentru refinantare, dacă este nevoie, evită cumpărăturile impulsive și economisește cu regularitate.
 
Cu puțină organizare poți avea casa visurilor tale fără a-ți fi afectată bunăstarea financiară.

Sursa foto: pexels.com
 
 
 
 
 
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii