Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:39 28 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Tendințe la pardoseli 2022 - Care sunt cele mai recente idei pentru renovarea casei?

ro

02 Feb, 2022 12:41 3497 Marime text

Ce tendințe la pardoseli se remarcă în 2022? În fiecare lună apar noi postări și imagini pe Instagram și Pinterest cu noile tendințe la pardoseli. Românii care vor să-ți renoveze casa probabil abia așteaptă să afle ultimele tendințe în materie de pardoseli, pentru a alege varianta cea mai frumoasă pentru amenajare.

Plăci dreptunghiulare de gresie porțelanată

Faianța nu are aceeași rezistență precum gresia porțelanată, pentru că este din ceramică glazurată și acoperită cu smalț, deci nu este recomandată pentru pardoseală. În acest an sunt în trend plăcile cu forme dreptunghiulare din gresie care pot crea un aspect contemporan, în casă.

Pardoseala din lemn

Oameni își doresc o pardoseală unică, originală și de aceea aleg reliefuri din lemn. Pardoseala din lemn masiv este mereu în trend și se potrivește pentru o casă rustică sau în stil scandinav.

Pardoseala din lemn deschis, în stil japonez

În 2022 se remarcă o tendință unică de pardoseală din lemn, ce combină stilul japonez cu cel scandinav. Este vorba despre pardoseala din lemn deschis, în tonuri de gri și argintiu, care conferă casei un aspect mult mai luminos și elegant. 

Piatra și betonul

În acest an apar modele de podele LVT realizate din piatră și beton. Aceste materiale sunt utilizate în mod creativ și sunt asociate și cu alte tipuri de materiale, cum este de pildă metalul.

Parchet laminat


În 2022 parchetul laminat este un material de pardoseală foarte mult apreciat, mai ales că are și prețul avantajos. Vezi oferta celor de la ZGS.ro pentru a te convinge de acest lucru și de gama variată de modele de parchet laminat din acest an. Acestea nu numai că arată foarte elegant, dar au un aspect de lemn natural și sunt și rezistente la umezează, deci vor fi mai ușor de întreținut. Indiferent de alegerea tipului de parchet, în acest magazin online poți găsi și o colecție de accesorii, incluzând profile de finisaj sau plinta care se potrivește pentru orice tip de pardoseală.
Pentru a avea o pardoseală ecologică, oamenii aleg parchetul laminat care imită lemnul natural, care este în stil clasic și într-o gamă de culori ton în ton. De asemenea, parchetul laminat în tonuri deschise, care imită lemnul albit este în trend, acesta se potrivește unei locuințe în care designul interior este inspirat din regiunile nordice, scandinave.

O altă tendință a acestui an este parchetul laminat care imită aspectul de lemn uzat, care este potrivit pentru o casă în stil rustic sau vintage. Nuanța se alege în funcție de designul casei și de tipul de mobilier folosit.

Parchetul laminat din nuc și stejar este foarte popular și arată grozav în orice locuință – casă sau apartament. Tendințele din 2022 includ și parchetul laminat care are model de ceramică, deci care imită foarte bine gresia și piatra naturală. Un astfel de parchet este și rezistent la apă, are o protecție excelentă împotriva umezelii de suprafață, deci nu se va deteriora în cazul în care un pahar cu apă este vărsat din greșeală pe podea.

Parchetul stratificat este apreciat de oameni în acest an, mai ales că este compatibil cu sistemele de încălzire prin pardoseală și are și un nivel bun de toleranță la umiditate. Acesta poate înlocui parchetul din lemn masiv, dacă se dorește o pardoseală mai puțin costisitoare.

Parchetul și covoarele colorate

În 2022 este la modă parchetul care imită lemnul de esență tare și care se alege în funcție de tipul de mobilier. Pentru a crea un aspect de design mai elegant și mai somptuos sunt recomandate și covoarele colorate care au modele de inspirație victoriană. Acestea sunt de asemenea în tendințele modei din acest an și pot fi folosite în orice spațiu din casă – în living, dormitor, hol și bucătărie.
 
Sursa foto: pexels.com
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii