Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:10 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

La Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân” din Constanţa se deschid cursuri de prim ajutor

ro

27 Mar, 2014 12:41 1245 Marime text
            În data de 29 martie 2014, ora 10.00, la Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân” din Constanţa, se desfăşoară în cadrul „Cafenelei prosănătate” deschiderea CURSURILOR DE PRIM AJUTOR.
Cursul se adresează familiei din societatea românească, părinţi, profesori, elevi/tineri care îşi desfăşoară activitatea la nivelul unităţilor de învăţământ preuniversitare şi din comunitatea locală.
Cursul este susţinut de specialişti din cadrul Societăţii Naţionale de Cruce Roşie România – filiala Constanţa, şi se finalizează cu Certificat de absolvire.
Viaţa unei persoane accidentate depinde, într-o mare măsură, de momentul acordării primului ajutor şi de priceperea celui care intervine primul la locul accidentului. Dacă te-ai aflat vreodată în situaţia de a primi sau de a acorda primul ajutor unei persoane, cu siguranţă ştii cât de important este un curs de prim ajutor.
Cursul are o durată de 4 ore/zi (teorie şi practică), după absolvirea lor veţi fi capabil să acordaţi prim ajutor în caz de:
¤  pierderea cunoştinţei;
¤  stop cardio-respirator;
¤  hemoragii;
¤  luxaţii, entorse;
¤  arsuri (în caz de electrocutare sau insolaţie), înec.
Cursul este iniţiat de Societatea Naţională de Cruce Roşie România filiala Constanţa, Fundaţia „Clubul părinţilor Plus D”, Federaţia Naţionala a Asociaţiilor de Părinţi – Învăţământ Preuniversitar şi Asociaţia de părinţi a Colegiului Naţional Mircea cel Bătrân Constanţa.
 
Topor Adrian 
Presedinte fundatia Clubul parintilor Plus D
Vicepresedinte executiv FNAP-IP
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii