Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:01 06 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ambulanta SMURD implicata intr-un eveniment rutier

ro

15 Jan, 2010 13:28 1481 Marime text

Nr. 01/ 14 ianuarie 2010

Ambulanţă SMURD implicată într-un eveniment rutier

În această seară, la ora 1936, ambulanţa SMURD, tip B, cu numărul de înmatriculare MAI 24683, din cadrul Detaşamentului Constanţa - Oraş condusă de plt.maj. Costantin Raznovan afost implicată într-un eveniment rutier. Ambulanţa SMURD era în misiune şi, având semnalele acustice şi luminoase în funcţiune, se deplasa pe B-dul Aurel Vlaicu spre str. Retezat. La intersecţia cu str. Locomotivei, Ştefan Mureş, în vârstă de 17 ani, a traversat strada, în fugă, printr-un loc nemarcat şi s-a lovit de ambulanţa tip B în partea laterală stângă spate.
Echipajul ambulanţei a acordat primul ajutor adolescentului, ulterior acesta fiind preluat de echipajul SMURD din cadrul Detaşamentului de Pompieri Constanţa - Port. 
Din verificările preliminare efectuate de către lucrătorii Serviciului de Poliţie Rutieră, a rezultat faptul că vina aparţine în totalitate lui Ştefan Mureş, care nu a respectat prevederile legale privind traversarea părţii carosabile prin locuri special amenajate. Totodată, subofiţerul Raznovan a fost testat cu aparatul de etilotest, rezultatul fiind negativ.
În urma impactului cu ambulanţa, minorul a suferit o fractură dublă de tibie şi peroneu la membrul inferior drept, iar cadrele medicale din Urgenţa Spitalului Clinic Judeţean Constanţa au decis transportarea acestuia la spitalul din Eforie Sud pentru a fi supus unei intervenţii chirurgicale. Deşi tânărul a suferit o fractură de membru inferior, ambulanţa SMURD nu are nicio zgârietură.

Plt.maj. Costantin Raznovan a fost încadrat la ISU „Dobrogea” şi îşi desfăşoară activitatea în cadrul Grupului 1 Intervenţie Constanţa – Palas, începând din 01 septembrie 2007. Posesor al permisului de conducere din anul 1994, acesta este primul eveniment rutier în care este implicat subofiţerul Raznovan.

Purtător de cuvânt,
Paula Anghel

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii