Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:44 29 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Bunuri în valoare de 126.700 lei reţinute la terminalul de containere Constanţa Sud Agigea

ro

08 Dec, 2011 14:57 1129 Marime text

Bunuri în valoare de 126.700 lei reţinute la terminalul de containere Constanţa Sud Agigea

În ultimele 48 de ore, echipe comune formate din poliţişti de frontieră şi lucrători vamali au efectuat un control la două containere sosite din China pentru două societăţi comerciale din Constanţa respectiv Ilfov.
Cu această ocazie au fost descoperite bunuri în valoare totală de 126.700 lei.
Astfel, în primul container au fost descoperite 230 articole sportive inscripţionate cu semnele distinctive ale unei mărci înregistrate.
În cel de-al doilea container, au fost descoperite 560 jucării declarate eronat la autoritatea vamală şi 3770 articole diverse constând în jocuri tip Monopoly, jucării şi figurine inscripţionate cu semnele distinctive ale unor mărci cunoscute.
Bunurile în cauză au fost reţinute de autorităţile vamale şi predate în custodie unor comisionari vamali.
Pe numele administratorilor celor două firme destinatare, un cetăţean român, R.G.L. de  37 ani din Constanţa şi un cetăţean chinez, C.H. de 41 de ani, rezident în România, au fost întocmite lucrări penale pentru infracţiuni de „ punere în circulaţie, fără drept, a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate ” şi „ folosire de acte nereale la autoritatatea vamală ”.
Valoarea totală a bunurilor indisponibilizate şi confiscate, în acţinuile de combatere a infracţiunilor la dreptul de proprietate intelectuală şi de depunere de acte nereale la autoritatea vamală, în cursul anului 2011 este de 49.738.315 lei.

PURTĂTOR DE CUVÂNT AL I.J.P.F. CONSTANŢA
                     

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii