Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:32 29 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Buletin informativ IJPF Constanta - 28.11.2011

ro

28 Nov, 2011 15:53 1602 Marime text

INSPECTORATUL JUDEŢEAN AL POLIŢIEI DE FRONTIERĂ CONSTANŢA 

În perioada 21-27.11.2011, poliţiştii de frontieră constănţeni au desfăşurat acţiuni specifice de supraveghere şi control la trecerea frontierei şi de combatere a infracţionalităţii transfrontaliere.
Cu această ocazie, au fost constatate 14 infracţiuni, în cauză fiind cercetate 17 persoane.
Dintre acestea, 5 infracţiuni au fost constatate pe linia combaterii infracţiunilor la dreptul de proprietate intelectuală, 4 pe linia braconajului piscicol, 2 pe linia traficului de autoturisme furate şi 3 pe alte linii de muncă date în competenţa poliţiei de frontieră.
Valoarea bunurilor ridicate în vederea continuării cercetărilor este de 2.598.742 lei.
Au fost aplicate un număr de 14 contravenţii unui număr de 14 persoane, cu o valoare totală de 52.420 lei.
Cazuri semnificative:
1. În ziua de 23.11.2011, lucrători operativi din cadrul I.J.P.F. Constanţa, au depistat în trafic, în municipiul Constanţa, un autoturism marca Opel, model Astra H, înmatriculat provizoriu în România.
În urma verificărilor în bazele de date Interpol a rezultat că autoturismul figurează ca fiind furat din Italia din data de 26.07.2011.
Autoturismul, în valoare aproximativă de 12.000 euro, a fost indisponibilizat la sediul I.J.P.F. Constanţa, iar conducătorului auto, cetăţeanul R.V, de 50 ani, din judeţul Prahova i-a fost întocmită lucrare penală, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de complicitate la furt.
2. În data de 26.11.2011, orele 07:30, o echipă alcătuită din poliţişti de frontieră au verificat informaţia privind un transport ilegal de peşte şi comercializarea acestuia în târgul săptămânal organizat în localitatea „General Scărişoreanu”. Astfel, a fost oprit autoturismul marca Dacia, condus de cetăţeanul P.G., de 62 ani din Mihail Kogălniceanu, ocazie cu care, în portbagajul autovehiculului, a fost descoperită cantitatea de 206 kg. peşte pentru care conducătorul auto nu a putut prezenta documente de provenienţă.
Cantitatea de peşte în valoare de 1.310 lei fost predată la o societate de profil, iar cetăţanului în cauză i-a fost întocmită lucrare penală pentru săvârşirea infracţiunii de deţinere şi transport de peşte, fără documente justificative.
3. În data de 26.11.2011, lucrători din cadrul I.J.P.F. Constanţa, au oprit în trafic, pe D.J. 392, un autoturism marca Dacia Logan, condus de cetăţeanul C.G. de 31 ani din Mangalia.
În urma verificării portbagajului autoturismului a fost descoperită cantitatea de 14.140 ţigarete fără documente de provenienţă.
Tigările având o valoare de 7.070 lei au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor, iar cetăţeanului în cauză i s-a întocmit lucrare penală pentru săvârşirea infracţiunii de deţinere, transport şi comercializarea mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscând ca privin din contrabandă şi evaziune fiscală.
4. În data de 24.11.2011, la P.T.F. Constanţa Sud Agigea, o echipă comună formată din lucrători vamali şi poliţişti de frontieră au efectuat un control la un container sosit din China pentru o societate comercială din Bucureşti. În urma finalizării controlului fizic au fost descoperite 1.190 bucăţi aparate de masaj tip centură, susceptibile a aduce atingere unor drepturi de proprietate intelectuală.
Bunurile respective, în valoare totală de 230.000 lei, au fost reţinute de autoritatea vamală, iar administratorul societetăţii comerciale destinatare, cetăţeanul sirian B.M. de 37 ani, este cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de punere în circulaţie, fără drept, a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate.

*


Traficul prin punctele de trecere a frontierei a înregistrat valori de 13.473 pesoane şi 4.496 mijloace auto.


PURTĂTOR  DE   CUVÂNT  AL   I.J.P.F.  CONSTANŢA
                   

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii