Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:36 29 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Buletin Informativ - Garda de Coasta

ro

04 Jan, 2012 21:52 974 Marime text

În ultimele 24 ore, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au desfăşurat activităţi specifice în zona de competenţă care au vizat supravegherea şi controlul frontierei de stat, prevenirea şi combaterea eficientă a migraţiei ilegale şi infracţionalităţii transfrontaliere în zonele de competenţă, precum şi asigurarea unui trafic fluent şi civilizat în zona de frontieră şi asigurarea climatului de ordine şi siguranţă publică.

În intervalul menţionat, au fost constatate 4 infracţiuni astfel:

Contrafăcute la Agigea

În data de 03.01.2012, în jurul orelor 17.00, o echipă mixtă formată din poliţişti de frontieră şi lucrători vamali a efectuat controlul fizic asupra unui container sosit din China, referitor la punerea în circulaţie de produse contrafăcute.

Containerul sosit pentru o societate cu sediul în Republica Moldova încărcat cu 6.912 perechi ciorapi pentru copii, în valoare aproximativă de 13.240 lei, conţinea bunuri susceptibile de a aduce atingere unor drepturi de proprietate intelectuală.

Articolele de îmbrăcăminte purtând însemnele unor personaje cunoscute din filmul de animaţie „Shrek", au fost reţinute de lucrătorii vamali şi lasate în custodia comisionarului vamal.

Pe numele societăţii comerciale cu sediul în Chişinău a fost întocmită lucrare penală pentru „punere în circulaţie, fără drept, a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate", faptă prevăzută şi pedepsită de art. 90, alin.1 lit. b din Legea 84 /1998.

Pescari împotmoliţi în plase interzise

În data de 03.01.2011 poliţiştii de frontieră din cadrul Sectoarelor Poliţiei de Frontieră Tulcea şi Isaccea, pe timpul executării atribuţiilor de serviciu, au depistat şapte cetăţeni care deţineau plase monofilament şi desfăşurau activităţi de pescuit în mod ilegal.

Oamenii legii au acţionat pe raza localităţii Isaccea unde au surprins o persoană ce ridica o plasă de tip monofilament din fluviul Dunărea, iar alte două persoane în timp ce transportau cu un atelaj hipo patru plase monofilament, în lungime totală de aproximativ 440 metri.

Poliţiştii de frontieră tulceni s-au aflat în jurul orei 14.00 şi pe lacul Zmeica unde au depistat patru persoane care pescuiau cu ajutorul unui năvod, fără a deţine autorizaţie de pescuit.

În urma controlului a fost descoperită şi o cantitate de de peşte din specii diferite (biban, ştiucă şi şalău), care a fost ridicată în vederea confiscării şi predată spre valorificare unei societăţi de profil.

Plasele monofilament şi năvodul au fost confiscate, iar pe numele celor în cauză au fost întocmite lucrări penale sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de nedeţinere a licenţei/autorizaţiei de pescuit, deţinere şi utilizare a plaselor de tip monofilament fapte prevăzute şi sancţionate de art. 64, lit. a şi m din O.U.G. 23/2008 modificată şi aprobată prin Legea 317/2009.

Şofer fără permis de conducere

În data de 03.01.2012 o echipă formată din doi poliţişti de frontieră şi un agent din cadrul Poliţiei Oraşului Negru Vodă a depistat în trafic un cetăţean care conducea un autoturism pe drumurile publice fără a avea permis de conducere.

Poliţiştii au oprit în jurul orei 12.30, pe DN 38, un autoturism marca Dacia, condus de E.C. de 34 ani, domiciliat în comuna Independenţa.

În urma cercetărilor a reieşit faptul că cel în cauză nu posedă permis de conducere pentru a putea conduce un autoturism pe drumurile publice.

Pe numele E.C. a fost întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană ce nu posedă permis de conducere, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 86, alin 1 din O.U.G. 195/2002 republicată.

Purtător de cuvânt al Gărzii de Coastă Constanţa

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii