Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
09:26 11 12 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Buletin Informativ - Garda de Coasta

ro

14 Feb, 2012 00:42 583 Marime text

În ultimele 24 ore, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au desfăşurat activităţi specifice în zona de competenţă care au vizat supravegherea şi controlul frontierei de stat, prevenirea şi combaterea eficientă a migraţiei ilegale şi infracţionalităţii transfrontaliere în zonele de competenţă, precum şi asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică.

În intervalul menţionat, au fost constatate 3 infracţiuni astfel:

Braconaj cinegetic în Delta Dunării

În data de 12.02.2012 poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au identificat doi cetăţeni români care vânaseră 2 exemplare de porc mistreţ fără a respecta condiţiile legii.

Poliţiştii de frontieră au desfăşurat o acţiune pe linia combaterii faptelor de braconaj piscicol şi cinegetic în zona localităţii Periprava, reuşind să-i identifice pe N.I. de 41 ani şi G.N. de 40 ani, domiciliaţi în judeţul Tulcea, care capturaseră două exemplare de porc mistreţ cu ajutorul a trei câini din rasa metis.

Poliţiştii de frontieră au ridicat animalele, în greutate de aproximativ 109 kilograme, şi le-au predat Direcţiei Sanitare Veterinare Tulcea.

Dacă ar fi valorificat carnea animalelor, cei doi vânători ar fi încasat aproximativ 17.200 lei.

Pe numele celor în cauză a fost întocmită lucrare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de "vânătoare fără permis şi autorizaţie prin folosirea câinilor metisi în Rezervaţia Biosferei Delta Dunării" şi "transport al vânatului", fapte prevăzute şi sancţionate de art. 42, pct.1, lit. a, a1, b, e, j şi art. 44, pct. 1, lit. b din Legea 407/2006.

Plase monofilament confiscate

În data de 12..02.2012 poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, pe timpul executării unor acţiuni pe linia prevenirii şi combaterii braconajului piscicol în zona de competenţă, au depistat doi cetăţeni români care transportau 11 plase interzise de lege.

Poliţiştii de frontieră au acţionat în zona localităţii Niculiţel din judeţul Tulcea, unde au verificat un autoturism marca Volkswagen, în care se aflau I.C. de 59 ani şi I.T. de 54 ani.

În urma controlului au fost găsite în interiorul autoturismului 11 unelte de pescuit tip monofilament, în lungime de aproximativ 1.000 metri, care au fost ridicate în vederea confiscării.

Pe numele celor în cauză a fost întocmită lucrare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „deţinere sau utilizare a uneltelor de plasă tip monofilament", faptă prevazută şi sanctionată de art. 64 lit. m din OUG 23/2008 modificată şi aprobată prin Legea 317/2009.

Infracţiune pe drumurile publice

În data de 12.02.2012 poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, pe timpul desfăşurării activităţilor de supraveghere şi control în zona de frontieră, au constatat următorul caz sancţionabil de O.U.G. 195/2002 republicată şi de Codul Penal.

În oraşul Isaccea a fost identificat în trafic C.D. de 37 ani, domiciliat în judeţul Tulcea, care conducea un autoturism marca Citroen Xsara cu autorizaţia de circulaţie provizorie expirată.

Celui în cauză i-au fost întocmite actele premergătoare pentru săvârşirea infracţiunii de „punere în circulaţie sau conducere pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat sau neînregistrat".

Persoană transportată la ambulanţă de poliţiştii de frontieră

În data de 12.02.2012, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au fost solicitaţi să transporte la ambulanţă o persoană în vârstă de 63 ani care prezenta probleme de sănătate.

Poliţiştii de frontieră au fost solicitaţi în jurul orei 08.00, de către un reprezentant al Primăriei Chilia Veche, să transporte la ambulanţă o persoană care necesita îngrijiri medicale de specialitate.

Persoana în cauză, G.I. de 63 ani, domiciliat în localitatea Chilia Veche din judeţul Tulcea, a fost transportată până în zona bacului de la Tudor Vladimirescu, unde o aştepta o ambulanţă.

Purtător de cuvânt al Gărzii de Coastă Constanţa

Ti-a placut articolul?

Comentarii