Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:31 29 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Buletin Informativ - Garda de Coasta

ro

24 Dec, 2011 18:50 1186 Marime text

În ultimele 24 de ore, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au desfăşurat activităţi specifice în zona de competenţă care au vizat supravegherea şi controlul frontierei de stat, prevenirea şi combaterea eficientă a migraţiei ilegale şi infracţionalităţii transfrontaliere în zonele de competenţă.

În intervalul menţionat, au fost constatate 3 infracţiuni astfel:

Jucării contrafăcute la Agigea

În data de 23.12.2011 în jurul orelor 13.00, o echipă mixtă formată din poliţişti de frontieră şi lucrători vamali a efectuat controlul fizic asupra unui container sosit din China, referitor la punerea în circulaţie de produse contrafăcute.

Containerul sosit pentru o societate din Ucraina era încărcat cu 1.980 bucăţi de jucării, în valoare aproximativă de 115.200 lei.

Bunurile susceptibile de a aduce atingere unor drepturi de proprietate intelectuala purtând însemnele unor marci precum „BAKUGAN" şi „DISNEY" au fost reţinute de lucrătorii vamali şi lasate în custodia comisionarului vamal.

Pe numele societăţii cu sediul în Ucraina a fost întocmită lucrare penală pentru „punere în circulaţie, fără drept, a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate", faptă prevăzută şi pedepsită de art. 90, alin.1 lit. b din Legea 84 /1998.

Petarde şi artificii la Ovidiu

În ziua de 23.12.2011, în jurul orei 12.30, lucrători ai Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Constanţa, pe timpul desfăşurării unor acţiuni pe linia combaterii comerţului ilicit cu substanţe explozive, au depistat în flagrant un cetăţean român care comercializa un număr de 6.086 articole pirotehnice.

Poliţiştii de frontieră constănţeni l-au depistat, pe raza localităţii Ovidiu, pe I.C. de 24 ani, domiciliat în judeţul Galaţi, care comercializa un număr de 6.086 articole pirotehnice (petarde şi artificii), în valoare aproximativă de 840 lei.

Articolele pirotehnice au fost ridicate în vederea confiscării şi predate către I.P.J. Constanţa - Serviciul arme, explozivi şi substanţe periculoase.

Pe numele celui în cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de deţinere şi transport de materiale explovize, fapte prevăzute şi pedepsite de art 37 din L 126/1995 republicată.

Braconaj în Delta Dunării

În data de 23.12.2011, în jurul orei 11.30, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului P.F. Pardina, au identificat două persoane care desfăşurau activităţi de pescuit fără a deţine documente legale care să le permită acest lucru pe teritoriul Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării.

Oamenii legii i-au surprins, pe canalul Trofilca, pe C.F. (32 ani) şi C.I. (25 ani) domiciliaţi în judeţul Tulcea, care se aflau într-o barcă tip lotcă şi desfăşurau activităţi de pescuit cu ajutorul unei plase în lungime de 40 de metri.

La verificarea documentelor s-a constatat faptul că cei doi pescari nu posedă documentele legale pentru a desfaşura activităţi de pescuit pe teritoriul Rezervaţiei Biosferice Delta Dunării.

Barca, în valoare de 400 lei şi plasa, în valoare de 75 lei au fost ridicate în vederea confiscării, iar celor în cauză li s-a întocmit lucrare penală pentru săvârşirea infracţiunii de nedeţinere a autorizaţiei sau licenţei de pescuit comercial faptă prevazută şi sancţionată de art. 64 lit. k din OG 23/2008 actualizată.

Purtător de cuvânt al Gărzii de Coastă

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii