Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
19:30 18 03 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Buletin informativ 15.06.2012

ro

15 Jun, 2012 17:18 829 Marime text

p7140023.jpgÎn ultimele 24 ore, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au desfăşurat activităţi specifice în zona de competenţă care au vizat supravegherea şi controlul frontierei de stat, prevenirea şi combaterea eficientă a migraţiei ilegale şi infracţionalităţii transfrontaliere în zonele de competenţă, precum şi asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică.

În intervalul menţionat, au fost constatate 3 infracţiuni astfel:

Unelte de pescuit folosite în mod ilegal şi transport de peşte neautorizat

p7140027.jpgPoliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au desfăşurat acţiuni pe linia prevenirii şi combaterii braconajului piscicol în zona de competenţă, în urma cărora au identificat cinci cetăţeni români care pescuiau cu unelte de pescuit pentru care nu erau autorizaţi, respectiv transportau o cantitate de peşte fără documente legale.

În data de 14.06.2012, lucrătorii Grupului de Nave Constanţa au fost informaţi de către un reprezentant al A.N.P.A. că pe Marea Neagră o ambarcaţiune cu 4 pescari desfăşoară activităţi de pescuit industrial fără autorizaţie.

Nava operativă de intervenţie a Gărzii de Coastă deplasată în zona indicată, la aproximativ 5 kilometri travers de localitatea Tuzla, a interceptat o ambarcaţiune tip lotcă cu motor ataşabil în care se aflau S.M. de 53 ani, T.C. de 62 ani, M.N. de 52 ani şi T.V. de 66 ani.

În urma controlului a fost descoperită o unealtă de pescuit marin tip paragat alcătuită dintr-un şir de cârlige cu nadă fixate de un odgon şi folosită cu precădere la pescuitul calcanului sau al sturionilor în lungime de aproximativ 500 metri şi cantitatea de 16,5 kilograme de peşte proaspăt din specia guvid.

Poliţiştii de frontieră au ridicat în vederea confiscării ambarcaţiunea tip lotcă, 2 rame din lemn, un motor marca Mercury de 6 CP, unealta de pescuit tip paragat, o saulă pentru ancoră, 3 ancore de fier şi un rezervor de plastic cu 2 litri de benzină, bunuri evaluate la aproximativ 7.550 lei.

Cantitatea de peşte, în valoare de aproximativ 82,5 lei, a fost predată spre valorificare unei societăţi comerciale de profil.

Cei patru pescari vor fi cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunilor de "nedeţinerea licenţei de pescuit/autorizaţiei de pescuit comercial, pescuit recreativ/sportiv", „deţinerea şi transportul fără documente legale a peştelui", „deţinere sau folosire la pescuit de către persoane neautorizate a uneltelor de pescuit comercial" şi "pescuitul cu unelte şi scule neautorizate", fapte prevazute şi pedepsite de art. 64, lit. a, j, k si art. 65, alin. 1, lit. b din O.U.G. 23/2008 modificată şi aprobată prin Legea 317/2009.

În aceeaşi zi, în apropierea localităţii Ovidiu, a fost depistat N.P. de 58 ani, domiciliat în mun. Constanţa, care transporta cu un autoturism marca Opel Vectra înmatriculat în R. Bulgaria, cantitatea de 11 kilograme de peşte din specia stavrid fără a avea documente de provenienţă şi transport.

Cantitatea de peşte, în valoare de 110 lei, a fost ridicată şi predată spre valorificare unei societăţi comerciale de profil, iar şoferul va fi cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de transport neautoritat a peştelui.

Ţigarete transportate fără documente legale în Portul Constanţa

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au depistat un cetăţean român care transporta cu un autoturism 1.000 de ţigarete de provenienţă duty free în Portul Constanţa fără a deţine documente de provenienţă.

În data de 14.05.2012, în jurul orei 14.30, în Portul Constanţa a fost verificat în trafic un autoturism marca Volkswagen Golf, înmatriculat în Constanţa şi condus de B.D. de 38 ani.

S-a constatat că în autoturism erau ascunse 1.000 de ţigarete de provenienţă duty free pentru care şoferul nu a putut prezenta documente justificative.

Întreaga cantitate de ţigarete, evaluată la aproximativ 550 lei, a fost ridicată în vederea confiscării, iar pe numele şoferului a fost aplicată o amendă contravenţională în valoare de 1.000 lei conform art. 2, lit.c din Legea 12/1990 republicată.

Audi A6 neînmatriculat, descoperit la Ostrov

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au identificat un cetăţean român care conducea un autoturism de lux marca Audi A6 cu numere de înmatriculare expirate.

În data de 14.06.2012, în jurul orei 09.30, în zona de responsabilitate a S.P.F. Ostrov a fost verificat în trafic un autoturism marca Audi A6, condus de N.N. de 31 ani, domiciliat în localitatea Dunăreni din judeţul Constanţa.

Verificările au stabilit faptul că respectivul autoturism avea numere de înmatriculare din Germania expirate din data de 10.06.2012.

Şoferul va fi cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de „punere în circulaţie şi conducere pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat sau neînregistrat", faptă prevăzută şi sancţionată de art. 85, alin. 1 din O.U.G. 195/2002 republicată.

Purtător de cuvânt al Gărzii de Coastă

Agent principal de poliţie

Marius Ovidiu NICULESCU

Ti-a placut articolul?

Comentarii