Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:06 24 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mai multe bunuri mobile (deșeuri) aparținând Electrocentrale Constanța SA, valorificate! (DOCUMENT)

ro

21 Jun, 2022 00:00 1709 Marime text

 
  • Statul Român prin Ministerul Energiei, are calitatea de acționar unic, acesta deţinând un număr de 3.200.000 acţiuni şi o cotă de participare la beneficii şi pierderi de 100% în societatea Electrocentrale Constanța SA.
 
CITR Filiala București SPRL, în calitate de administrator judiciar al societății Electrocentrale Constanța SA convoacă adunarea creditorilor societății. Statul Român prin Ministerul Energiei, are calitatea de acționar unic, acesta deţinând un număr de 3.200.000 acţiuni şi o cotă de participare la beneficii şi pierderi de 100% în societatea Electrocentrale Constanța SA.
 
Ședința Adunării Creditorilor va avea loc la sediul administratorului judiciar CITR Filiala București SPRL din București, în data de 22 iunie 2022, ora 12:00, având următoarea ordine de zi:
 
1. Aprobarea solicitării administratorului special, cuprinsă în Adresa nr. 2315/31.05.2022, de valorificare a unor deșeuri provenite din casări de bunuri mobile aflate în patrimoniul Electrocentrale Constanța SA.
 
2. Prezentarea și aprobarea Raportului privind propunerea de strategie de valorificare a unor bunuri mobile (deșeuri) aflate în patrimoniul Electrocentrale Constanța SA nr. 934/15.06.2022.
 
3. Prezentarea și aprobarea Regulamentului cuprinzând instrucțiunile de desfășurare a licitațiilor de vânzare a unor bunuri mobile (deșeuri) aflate în patrimoniul Electrocentrale Constanța SA nr. 935/15.06.2022.
 
Creditorii pot fi reprezentaţi în cadrul şedinţei prin împuterniciţi, cu procură specială și legalizată sau, în cazul creditorilor bugetari şi a celorlalte persoane juridice, cu delegaţie semnată de conducătorul unităţii.
 
Creditorii pot vota şi prin corespondenţă.
 
Electrocentrale Constanţa se află în insolvență. Noul termen a fost stabilit pentru data de 13 septembrie 2022.

În altă ordine de idei, amintim că Electrocentrale Constanța SA a formulat, la Tribunalul Constanța, o acțiune de atragere a răspunderii fostelor organe de conducere ale RADET Constanța, pentru situația în care a ajuns regia aflată în prezent în faliment.
 
Este vorba despre dosarul cu numărul unic 3265/118/2019/a15, cauză asociată doarului  privind falimentul RADET, respectiv 3265/118/2019.
 
Electrocentrale Constanta SA are calitatea de creditor majoritar în procedura insolvenței/falimentului RADET.
 
Conform portalului instanțelor de judecată, în dosarul cu indicativul 3265/118/2019/a15 și cu obiect „angajarea raspunderii conform art.138 din Legea 85/2006“, părțile sunt:
 
Electrocentrale Constanța S.A. prin administrator judiciar CITR Filiala Bucuresti cu sediu ales - reclamant
Electrocentrale Constanta S.A. prin administrator judiciar CITR Filiala Bucuresti - reclamant
Electrocentrale Constanta S.A. prin administrator special Iacob Lorena- reclamant
 
De partea cealaltă, pe lista pârâților se află:
 
Municipiul Constanța prin Primarul Municipiului Constanța
 
Consiliul Local al Municipiului Constanta
Popa Liviu Dorel
Mamut Eden      
Popescu Raducu 
Cacioianu Vasile
Stan Valentin     
Tanase Ioana      
Orozan Bogdan Dumitru       
Ionescu Silviu Eugen   
Mitea Carmen-Cornelia
Rachieru Ilie       
Ciobanu Ion       
Pintilie Teodora  
Scriosteanu Gheorghe  
Tulica Tanase     
Radu Madalina Laura  
Stefan Nela
Gavari Madalina-Mariana     
RADET Constanta prin lichidator judiciar Eurosmart SPRL
 
Până în prezent nu a fost stabilit primul termen de judecată.
 
Cu privire la dosarul 3265/118/2019/a15, Liviu-Dorel Popa, în prezent director general al Termoficare Constanța SRL, fost șef al RADET Constanța, vizat de acțiunea din instanță, a declarat, pentru ZIUA de Constanța, următoarele:
„Este uzual ca la intrarea în faliment a unui operator economic, creditorii acestuia să facă uz de  toate căile avute la dispoziție pentru a își diminua pierderile financiare. Oricare creditor are obligația de a întreprinde orice acțiune în acest scop. La intrarea în insolvență a RADET s-a făcut de către CITR Cluj - administrator judiciar, raportul cauzelor care au generat intrarea în insolvență a regiei. Niciuna dintre cauzele identificate atunci nu a fost imputabilă conducerii regiei. Situația aceea nu are cum să se schimbe acum“.
 
„Concluzia raportului: nu a fost identificată nicio vină a conducerii care să conducă la intrarea în insolvență a RADET Constanța“, a conchis Liviu-Dorel Popa.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
 
Licitație - Hyundai Tucson la 390 de lei și Dacia Logan la 800 de lei (DOCUMENT)
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii