Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:02 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

500 kg componente cale ferata, sustrase din triajul C.F. Palas - 29.01.2009

ro

29 Jan, 2009 20:13 910 Marime text

MINISTERUL INTERNELOR ŞI REFORMEI ADMINISTRATIVE
J A N D A R M E R I A   R O M Â N Ă
Gruparea de Jandarmi Mobilă „TOMIS” Constanţa
Relaţii Publice
B-dul. I.C. Brătianu  Nr. 246 ; Tel. : 0241.623435, Fax : 0241.545948
www.jandarmeriamobilatomis.ro
e-mail: grupareadejandarmimobilatomis@yahoo.com
                                                                                                                                                                                                        

BULETIN INFORMATIV
                                                                                               Nr. 11
Constanţa, 29.01.2009

500 kg componente cale ferată, sustrase din triajul C.F. Palas

 În data de 28 ianuarie a.c., orel 19.00, un echipaj din cadrul Gruparii de Jandarmi Mobile Constanţa, aflat în misiune de patrulare în zona Antestaţie C.F. Palas, a depistat două persoane care transportau cu un atelaj hipo, o cantitate apreciabilă de material feros.
 La vederea jandarmilor, cei doi au sărit din caruţă şi au luat-o la fugă, fiind prinşi după aproximativ 200 m. În urma verificărilor efectuate, cei doi au fost identificaţi ca fiind FLORIN G. de  22 ani şi M.M. de 14 ani din Constanţa.
 F.G. a declarat jandarmilor că, în jurul orelor 15.00, aflându-se la domiciliu, s-a hotărât să facă o plimbare în zona triajului C.F. Palas şi să dezansambleze plăcile metalice fixate în traversele stivuite, după care să le valorifice la un centru de colectare a deşeurilor metalice. Aşa că, a luat de acasă o cheie fixă, s-a urcat pe stiva de traverse şi s-a apucat serios de treabă, desfăcând şuruburile care fixau plăcile de metal pe traverse.
 După ce a „recoltat” piesele, a alergat la un vecin pentru a-i împrumuta căruţa şi calul, în vederea efectuării transportului. Pe drum, s-a întâlnit cu prietenul său M.M., căruia i-a solicitat să-l ajute la încărcat.
 Amândoi făptuitorii declară că intenţionau să valorifice componentele de cale ferată, după care să împartă banii, deoarece nu au alte surse de venit.

 Au fost recuperate şi predate societăţii prejudiciate 51 bucăţi plăci metalice de susţinere a căii ferate tip 49 pentru traverse de beton, 10 bucăţi plăci metalice pentru traverse de lemn şi 110 bucăţi trifoane, însumând cantitatea de 500 kg material feros.
 În cauză au fost întocmite actele procedurale necesare începerii urmăririi penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat, cercetările fiind continuate de lucrătorii poliţiei Transporturi Constanţa.
 


OFIŢER DE RELAŢII PUBLICE
Locotenent colonel
  SORIN MUSTĂŢEA

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii