Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:36 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un nou centru pentru sprijinul şomerilor din sectorul de construcţii lansat oficial

ro

11 Jul, 2012 18:45 1302 Marime text

Comunicat de presă
10 iulie 2012
Un nou centru pentru sprijinul şomerilor din sectorul de construcţii lansat oficial

Joi, 12 iulie 2012, va avea loc în Braşov, lansarea oficială aCentrului PICAS Braşovdin str. Hărmanului nr 15A. Evenimentul va avea loc între orele 09 – 14, în cadrul unui seminar de diseminare a rezultatelor obţinute în primele şase luni de activitate ale centrului PICAS Braşov şi a rezultatelor generale ale proiectului PICAS. La lansare vor participa dna. Ana Elisabeta Fleşeriu - subprefect al  judeţului Brasov, dl. Romer Ambrus Sandor - director executiv al Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM).
Până în prezent, peste 800 de persoane aflate în căutarea unui loc de muncă în construcţii s-au adresat Centrului PICAS Braşov. Acestea au vizat posturile disponibile oferite de cele 227 de companii din sectorul de construcţiicare au apelat la serviciile centrului.
Centrul PICAS Braşov oferă asistenţă şi consiliere specializată gratuită atât persoanelor care îşi caută un loc de muncă în construcţii cât şi companiilor ce sunt în căutare de forţă de muncă.
În cadrul proiectului PICAS a fost dezvoltată o aplicaţie web specializată pentru forţa de muncă din sectorul construcţiilor, www.picas.ro, aplicaţie ce reprezintă punctul de întâlnire între cererea şi oferta de locuri de muncă. Persoanele cu diverse calificări în construcţii ce îşi introduc în portal datele de contact, calificarea şi postul vizat, pot fi contactaţi în vederea angajării.
 Informaţii suport
 Proiectul Puncte de Informare, Consiliere şi Asistenţă Specializată pentru şomerii din sectorul de construcţii (PICAS) este implementat de Casa de Meserii şi Construcţii (CMC) în parteneriat cu Sempla SRL (partener transnaţional din Italia) şi Agenţia Naţională de Ocupare a Forţei de Muncă (ANOFM)şi este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013 Investeşte în oameni”.
 Perioada de implementare a proiectului este septembrie 2010 – august 2013 şi se adresează şomerilor din regiunile Bucureşti-Ilfov; Centru, Nord-Est, Sud-Est. În aceste zone au fost deschise 4 centre regionale (Bucureşti, Braşov, Galaţi şi Iaşi) unde persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă pot beneficia în mod gratuit de următoarele servicii: evaluare şi consiliere profesională, cursuri de formare, certificare de competenţe şi sprijin în găsirea unui loc de muncă.

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii