Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:23 14 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ponta, scoate mâna din buzunarul românilor! Cota unică trebuie să rămână neschimbată

ro

25 Oct, 2013 18:40 875 Marime text
USL se pregătește să își vâre din nou mâna în buzunarele românilor. Propunerea de mărire a cotei unice, vehiculată în ultimele zile, este o formă de furt la drumul mare, menită să acopere incapacitatea USL de a atrage investiții, de a limita evaziunea fiscală și de a crește absorbția fondurilor europene.

Pentru a-și îndeplini programul asistențialist, pentru a acoperi găurile din buget, pentru a asigura fonduri clientelei sale penale, USL da asaltul final asupra contribuabililor și mai ales a întreprinzătorilor care ne susțin pe toți prin activitatea lor. Banii pe care antreprenorii i-ar putea folosi pentru retehnologizare, capitalizare sau noi angajări și implicit creșterea producției vor fi drenați de stat și risipiți în corupție și asistențialism păgubos.

Pentru a-și justifica măsura antiliberală, Victor Ponta minte că va crește cota unică de la 16% la 22% pentru a putea crește și salariile sau pensiile. Este o imensă minciună: un salariu net de 1500 de lei va scădea cu peste 100 de lei dacă se va modifica nivelul de impozitare.

Partidul Mișcarea Populară, fidelă programului său pro-întreprindere, pro-capitalism, pro-libertate economică denunță atentatul USL la mediul de afaceri din Romania, și în general la buzunarul fiecărui român. Contribuabilii nu sunt o vacă de muls, iar creșterea impozitelor nu este decât soluția de avarie a unui guvern incompetent și corupt. Spre deosebire de socialiștii de la USL, noi știm că dacă întreprinderilor le merge bine, tuturor ne merge bine! Banii trebuie să rămână la cei care îi produc, nu la statul acaparator: jos mâna de pe cota unică!

Eugen Tomac
Preşedinte, Partidul Mişcarea Populară
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii