Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
01:08 24 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

PMP a solicitat Camerelor Reunite ale Parlamentului adoptarea unei declaraţii politice de condamnare a presiunilor Federaţiei Ruse în procesul de integrare europeană a Republicii Moldova

ro

23 Sep, 2013 14:43 748 Marime text
Preşedintele PMP, deputatul Eugen Tomac, alături de colegii săi, Valerian Vreme, Mihaela Stoica şi Clement Negruţ, deputaţi în Parlamentul României, au solicitat astăzi Birourilor Permanente Reunite ale Camerei Deputaţilor şi Senatului, adoptarea unei Declaraţii politice pentru a reitera sprijinul acordat Republicii Moldova în procesul de asociere la Uniunea Europeană şi a condamna acţiunile de boicotare a acestui proces de către Federaţia Rusă.

“Dincolo de relaţia unică cu Republica Moldova, avem obligaţia, în calitate de instituţie fundamentală a statului român, să confirmăm sprijinul nostru necondiţionat în procesul de integrare a  acesteia în UE. La fel de important este ca România să ia atitudine faţă de presiunile Federaţiei Ruse asupra statului vecin, a declarat preşedintele PMP, deputatul Eugen Tomac într-o conferinţă de presă susţinută astăzi la Parlament.

Declaraţia deputaţilor PMP intervine în contextul embargoului nejustificat impus de Federaţia Rusă asupra importurilor de vin din Republica Moldova, în preajma summit-ului de la Vilnius din 28-29 noiembrie 2013. În cadrul acestu eveniment,  Republica Moldova urmează parafeze Acordul de Asociere şi cel de Liber Schimb/ şi Aprofundat cu Uniunea Europeană.

„Sunt surprins că Guvernul de la Bucureşti a fost până la această dată atât de timid în această chesiune, când, de fapt, ar fi trebuit să fie primul care reacţionează în sprijinul Republicii Moldova. Parlamentul European a făcut deja o astfel de declaraţie pentru a apăra acele ţări din Parteneriatul Estic care au fost expuse presiunilor Rusiei, menite să le descurajeze de la asocierea cu UE. Acelaşi lucru trebuie să-l facem şi noi la Bucureşti şi sper ca deputaţii români să înţeleagă acest lucru”, a conchis preşedintele PMP, Eugen Tomac.

Ti-a placut articolul?

Comentarii